Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-03-2018

Bērna nodošana diennakts grupā kļūs sarežģītāka – nepieciešams pamatojums (VIDEO)


Pēdējā Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti pieņēma saistošos noteikumus, kas regulē pašvaldības bērnudārzu pakalpojumu sniegšanu. Galvenās izmaiņas skar diennakts grupas. Ja iepriekš diennakts grupas pakalpojumu sniegšanas nosacījumi nebija atrunāti, tad tagad vecākiem nāksies dokumentāli pamatot šādu nepieciešamību.

Noformējot bērnu diennakts grupā, vecākiem būs nepieciešams iesniegt izziņu no darbavietas vai mācību iestādes par nodarbinātības laiku. Rekomendāciju par diennakts grupas nepieciešamību var sniegt arī pašvaldības Sociālais dienests. Citiem vārdiem sakot, izmaiņu mērķis ir veicināt to, lai bērns augtu un attīstītos galvenokārt ģimenē, nevis bērnu izglītības iestādē.

Vēl kāds sasāpējis jautājums – likums pieprasa nodrošināt vietu bērnudārzā no pusotra gada vecuma. Savlaicīgi iekārtot bērnu bērnudārzā, ir iespējams, reģistrējoties Izglītības pārvaldē. To vēlams izdarīt uzreiz pēc bērna piedzimšanas un dzimšanas apliecības saņemšanas.

Atgādinām, ka priekšrocības reģistrācijai konkrētā bērnudārzā ir tiem bērniem, kuru brāļi vai māsas jau apmeklē konkrēto pirmsskolas izglītības iestādi vai kuru vecāki strādā šajā izglītības iestādē.




Atpakaļ