Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-03-2018

Novadpētniecības un mākslas muzejā ir apskatāma izstāde ,,Izcilie Daugavpils ebreji” (VIDEO)


Jau no 2. marta pilsētas Novadpētniecības un mākslas muzejā ir apskatāma izstāde ,,Izcilie Daugavpils ebreji”. 100 ievērojamas personības, kuras ne tikai dzimušas Daugavpilī, bet nesušas tās vārdu tālu pasaulē.
Izstādes veidotājs, muzeja ,,Ebreji Daugavpilī un Latgalē” vadītājs, Iosifs Ročko atzīst, ka šo izcilo personību galvenais atlases kritērijs, veidojot šo galeriju, bija cilvēka popularitāte un viņa ieguldījums pilsētas, reģiona, valsts attīstībā, viņu atpzīstamība tālu aiz dzimtās pilsētas robežām.
Ekspozīcija ietver laikposmu no 19.gadsimta līdz mūsdienām.
Goda vietu šajā izlasē ieņem dižais Daugavpils ebrejs Solomons Mihoelss, kura dzimšanas dienas tradicionālās svinības notiks visu nākošo nedēļu.


Daugavpils ir īpaša pilsēta ar savu vēsturi, bet vēstures veidotāji ir tās cilvēki. Šī izstāde ir veltīta rabīniem, zinātniekiem, literātiem, māksliniekiem, sportistiem, pasniedzējiem, sabiedriskajiem darbiniekiem, profesoriem un politiķiem, kas ne tikai devuši, bet arī tagad dod ievērojamu ieguldījumu ne vien Daugavpils, bet arī Latgales, Latvijas un pasaules kultūras un sabiedriskajā dzīvē. 
Piemēram, mūsu pilsētā dzimusī ebrejiete Ksenija Kobjakova, ir zināma politiskā un sabiedriskā Izraēlas valsts darbiniece.
Ekspozīcijas autors ir apņēmības pilns turpināt šo darbu un papildināt ekspozīciju ar vēl vismaz 25 izcilo Daugavpils ebreju personībām.
Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā izstāde būs skatāma līdz 31.martam.
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ