Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-02-2018

Domē notika Daugavpils pilsētas domes Sabiedriskās konsultatīvās padomes sēde (VIDEO)


28. februārī Domē notika Daugavpils pilsētas domes Sabiedriskās konsultatīvās padomes sēde, kura izskatīja jautājumu  par lokālplānojuma risinājumu zemes vienībai Rīgas ielā 39, kura pieder Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcai. Tās draudze ir centrālā Daugavpilī. Vēsturiski ir izveidojies tā, ka no visas tai piederošās teritorijas draudzei pieder baznīca, kolonāde un flīģeļi. Funkcionāli šīs celtnes pie baznīcas bija paredzētas kā palīgtelpas, bet, telpu trūkuma dēļ, tur dzīvo arī paši priesteri. Taču draudzei, bez šaubām, ir nepieciešama attīstība, izaugsme un tās īstenošanu sekmētu jaunas baznīcai piederošas ēkas būvniecība.


Lokālplānojums paredz pārveidot daļu no draudzes zemes uz Mihoelsa ielas pusi par apbūves teritoriju. Sabiedriski konsultatīvā padome var sniegt savu viedokli, kas ļautu deputātiem pieņemt galīgo lēmumu šī plānojuma apstiprināšanai.
Padomes sastāvā ir pilsētā zināmi vēsturnieki, sabiedrisko biedrību vadītāji, speciālisti, kuri sēdes laikā konstruktīvā sarunā konceptuāli atbalstīja lokālplānojuma risinājumu un ieteica Pašvaldībai, izskatot būvniecības ieceres dokumentāciju, nodrošināt tās publisko apspriešanu.
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ