Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-12-2017

5. bērnudārzā ir pabeigti energoefektivitātes paaugstināšanas darbi


21. decembrī tika pieņemti ekspluatācijā Daugavpils 5. pirmsskolas izglītības iestādes ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas darbi Stāvā ielā 41, Daugavpilī.

Speciālā komisija, kura sastāvēja no pašvaldības un pieaicinātiem būvspeciālistiem apsekoja bērnu dārza ēku un pieguļošo teritoriju, pārbaudīja izpildes dokumentāciju un konstatēja, ka būvdarbi ir pilnībā pabeigti, veikti atbilstošā kvalitātē un kā kopumā tie var būt pieņemti ekspluatācijai.

Būvdarbu mērķis bija dārziņa ēkas patērētas siltuma un elektroenerģijas samazināšana. Ir plānots, ka ekonomija varētu sasniegt 40-45%. Bez tā tika uzlabots pirmsskolas iestādes ēkas vizuālais veidols, kas piešķīra košākos akcentus visa Jaunās Forštates mikrorajona ainavai.

Būvdarbus veica SIA “Vanpro” (atbildīgais būvdarbu vadītājs Andrejs Sergejevs).

Būvdarbu būvuzraudzību un autoruzraudzību nodrošināja SIA „Inri” speciālisti.

Aktivitātes tika veiktas projekta Nr. 4.2.2.0/16/I/003 „Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē Nr.5 – Stāvā ielā 41, Daugavpilī” ietvaros.

Projekta kopējie izdevumi sastādīja 819 519 eiro, no tiem attiecināmās izmaksas ir 634 913 EUR, neattiecināmās izmaksas ir 184 606 EUR. Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums nodrošināja 85% no attiecināmajiem izdevumiem. Valsts budžeta dotācija pašvaldībai bija 4,5% no attiecināmajiem izdevumiem. Daugavpils pašvaldības finansējums sastādīja 10,5% no attiecināmajiem izdevumiem, kā arī neattiecināmās izmaksas tika segtas  no pašvaldības budžeta.

 

Informāciju sagatavoja:

Artjoms Mahļins

Daugavpils pilsētas domes

Attīstības departamenta

Projektu nodaļas vecākais eksperts projektu jautājumos

e-pasts: artjoms.mahlins@daugavpils.lv

 




Atpakaļ