Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-02-2018

Salu laikā lielākās problēmas saistītas ar ūdensapgādi un kanalizāciju


Lielu ietekmi uz Daugavpils uzņēmumu darbu sals nav radījis. Uzņēmumu speciālisti veic pastiprinātu kontroli, bet ir problēmas, kas saistītas ar ūdensapgādi un kanalizāciju.

Daugavpils autobusu parks visus reisus izpilda, arī uzņēmumā “Daugavpils satiksme” problēmu nav, viss ritošais sastāvs darbojas. Uzņēmumā “Daugavpils siltumtīkli” ieslēgti papildus katli. Vienīgā problēma ir aizsaluši ūdens ievadi. Uzņēmuma “DzKSU” avārijas dienesta specialisti atsaldējuši ūdens ievadus 5 dzīvojamās mājās. ( Avārijas dienests 654 76100, 27013911).

Uzņēma “Daugavpils ūdens” specialisti informē, ka  bija sasalis 1 brīvkrāns un tika fiksēti tikai 3 maģistrālo ūdensvada tīklu bojājumi (Piekrastes ielā, Spaļu ielā un 18.novembra ielā), kuru bojājumu iemeslus grūti noteikt viennozīmīgi (visticamāk tīklu pārrāvumu cēlonis bija saistīts  ar lielu cauruļvadu ekspluatācijas laiku, nevis ar aizsalšanu).  

      Taču situācija ar māju ievadu  aizsalšanu (īpaši  aizsalšanas gadījumi privātajā sektorā) ir sliktāka, nekā  ūdensvada tīklos.  Februārī uzņēmuma dispečeru dienests gandrīz katru dienu  pieņēma no klientiem izsaukumus saistībā ar ievadu  aizsalšanu vai kanalizācijas izvadu apkalpošanu.  Izsaukumu iemesls, galvenokārt, ir  nesagatavotas ūdensvada sistēmas   darbam ziemas apstākļos (nav nepieciešamās siltināšanas akās, pagrabos, neapkurināmās un neapdzīvotās telpās).

Pateicoties tam, ka SIA “Daugavpils ūdens” avārijas brigādes, kas apgādātas ar nepieciešamām ierīcēm, ļoti operatīvi reaģē uz šāda veida prasībām, ūdensapgādes pārtraukumiem ir pagaidu raksturs. Savlaicīgi veikto pasākumu rezultātā (parasti tā ir aku aizliešana ar karstu ūdeni (starp citu mūsu speciālistiem aukstos laika apstākļos  ir ļoti grūti nodrošināt kārstā ūdens piegādi pie klienta) un cauruļvadu atsildīšana) SIA “Daugavpils ūdens” avārijas brigādes vairumā gadījumu izdevās atjaunot ūdensapgādi.

    Tomēr, nepieciešams atcerēties, ka visos sasalšanas gadījumos ir nekavējoties jāziņo SIA „Daugavpils ūdens” dispečeram (tālr.654 24251 vai m.t.20229913), lai atklātu iemeslu un, ja ir nepieciešams, savlaicīgi veikt atkausēšanu, kamēr process nav kļuvis par neatgriezenisku un neizraisījis cauruļvadu plīsumu.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ