Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-02-2018

Ugunsgrēkā cietušajiem palīdzēs pašvaldība (VIDEO)


Daugavpilī ir galvenokārt koka privātā apbūve. Ir mājas, kas būvētās vēl aizpagājušajā gadsimtā, lai gan no ārpuses izskatās jaunas, ar mūsdienīgu materiālu apdari. Sakārtojot fasādi, daudzi aizmirst par mājas sirds – tās krāsns vai, kā tagad mēdz teikt, siltuma ģeneratora – renovāciju. Vecie ķieģeļu skursteņi, īpaši stiprā salā, ir galvenais ugunsgrēku cēlonis šādās mājās.

Citiem vārdiem sakot, bojāti dūmvadi un pārkurināšana ir galvenie faktori, kas agri vai vēlu var izraisīt ugunsgrēku. Tāpēc apkures sezonai ir jāsagatavo ne tikai malka, bet arī apkures ierīces.

Lai novērstu nelaimi, kuras rezultātā var zaudēt mājokli un īpašumu, ir nepārtraukti jāuzrauga iekurtā krāsns. Ugunsgrēkā cietušajiem cilvēkiem parasti mēģina palīdzēt kopīgiem spēkiem. Arī Daugavpils pašvaldība neatstāj bez uzmanības nelaimē nonākušos pilsētniekus. Pirmām kārtām tiek sniegta materiālā palīdzība.

Izņemot naudas pabalstu pusotra tūkstoša eiro apmērā, ugunsgrēkā cietušajiem ir pieejami vairāki sociālie pakalpojumi, tai skaitā arī pagaidu mājokļa nodrošināšana.
Ugunsgrēkā cietušajiem ir jāsaņem ugunsdzēsības un glābšanas dienestā akts un ar to jāierodas pie sociālajiem darbiniekiem. Tomēr, lai nenotiktu nelaime, savlaicīgi parūpējieties par to, lai krāsns vai apkures katls ir darba kārtībā, lai dūmvads nebūtu bojāts, un neatstājiet bez uzraudzības apkures iekārtas. Ugunsgrēka gadījumā nekavējoties zvaniet 112.




Atpakaļ