Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-02-2018

Bibliotēkā Jaunbūvē atvērta jauna daiļliteratūras un periodikas zāle (VIDEO)


Jaunbūves iedzīvotājiem par īstu dāvanu kļuva vēl vienas zāles atvēršana Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē 18. Novembra ielā 161, bijušajā Inženieru namā. Jaunā daiļliteratūras un periodikas zāle atrodas pirmajā stāvā. Ilggadējie mikrorajona iedzīvotāji atceras, ka kādreiz šeit atradās tehniskā bibliotēka, pēc tam ilgus gadus telpas tika izmantotas komercnolūkiem. Tagad gaišo bibliotēkas zāli ir ērti apmeklēt vecāka gadagājuma cilvēkiem, filiāle ir kļuvusi pieejamāka arī invalīdiem ratiņkrēslā. Līdz šim gan bērniem, gan pieaugušajiem nācās kāpt uz otro stāvu, kur nebija piemērotu telpu klientu ar dažādām vajadzībām apkalpošanai.

Telpās tika nomainīts griestu apšuvums un elektroinstalācijas, ventilācijas sistēma un logi, atjaunotas sienas un grīda, iegādātas jaunas mēbeles. Rezultātā zāle ir mūsdienīga un gaiša. Šurp nāk ne tikai, lai paņemtu uz mājām grāmatas, bet arī lai pašķirstītu avīzes un žurnālus, kuru piedāvājums ir ļoti dažāds un spēj apmierināt lasītājus ar dažādām interesēm. Turklāt, tāpat kā visās bibliotēkās Latvijā, šeit ir pieejams bezmaksas internets, par simbolisku samaksu ir iespēja izdrukāt dokumentus. Citiem vārdiem sakot, filiāles pirmais stāvs ir orientēts uz pieaugušiem lasītājiem.

Tostarp arī otrais stāvs tuvākajā laikā tiks rekonstruēts. Rekonstrukcijas laikā literatūra arī būs pieejama mazajiem lasītājiem. Zāles uz laiku tiks pārceltas uz citām šīs ēkas telpām, kas atrodas Latgales Centrālās bibliotēkas bilancē. Līdzekļi renovācijai ir ieplānoti budžetā.




Atpakaļ