Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-02-2018

SIA “SW Kover” netiks atjaunota B kategorijas piesārņojošās darbības atļauja


SIA “SW Kover” 1. martā beidzas B kategorijas piesārņojošās darbības atļauja. Daugavpils reģionālās vides pārvaldes speciālisti ir kategoriski šajā jautājumā, tāpēc griezās pašvaldībā ar lūgumu izvērtēt uzņēmuma darbību un sniegt pašvaldības viedokli par to, vai šī ražotne konkrētajā vietā ir vajadzīga.

Jautājums vairākkārt skatīts Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdēs.

Būvvalde ir veikusi uzņēmuma apsekošanu. Konstatētas ļoti spēcīgas smakas, darbinieku sliktie darba apstākļi un teritorijas nesakārtotība. Par zarnu pārstrādes uzņēmumu ir ļoti daudz mikrorajona iedzīvotāju sūdzību, lielākā problēma ir nepatīkamās smakas, kas padara iedzīvotāju dzīvi neciešamu un pašu mikrorajonu par nepievilcīgu.  Tāpēc arī Vides pārvalde pastāvīgi saņēma iedzīvotāju sūdzības un regulāri apmeklēja uzņēmumu.

Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē 23. februārī tika skatīts jautājums par piesārņojošās darbības atļaujas pagarināšanu. Tika uzklausīti arī Mežciema iedzīvotāji. Komisijas locekļi nolēma atbalstīt Vides pārvaldes viedokli nepagarināt darbības atļauju un nākamajā Daugavpils teritorijas plānojumā paredzēt Mežciemu kā publisku teritoriju, lai nepieļautu nekādu ražotņu izvietošanu šajā mikrorajonā.

Tas nozīmē, ka pēc šī gada 1. marta uzņēmuma darbība būs nelikumīga.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ