Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-02-2018

Lielo salu laikā nakts patversme strādās visu diennakti (VIDEO)


Līdz ar aukstā laika iestāšanos nakts patversme Šaurā ielā 23 strādā ziemas darba režīmā: no 18 vakarā līdz 8 no rīta. Pagaidām šeit ir maz apmeklētāju, bet sinoptiķi sola salu tuvākajā laikā līdz -22 grādiem, tāpēc patversme strādās visu diennakti.
Pagājušajā gadā nakts patversmes pakalpojumus izmantoja 172 cilvēki, bet šī gada janvārī – februārī - 85 personas bez noteiktas dzīvesvietas.

Šeit viņiem ir iespēja paēst, nomazgāties, pārģērbties, paskatīties televizoru, palasīt, saņemt medicīnisko palīdzību, kā arī palīdzību trūkstošo vai pazaudēto dokumentu atjaunošanā. Patversmē ir 32 gultas vietas (16 – vīriešiem, 16 – sievietēm), 20 sēdvietas un izolators.

Sociālās programmas „Karsts ēdiens – veselīga vide” ietvaros šeit jau 8 gadus darbojas zupas virtuve. Dienā tiek izsniegtas vidēji 90 zupas porcijas. Mēneša laikā tās ir vairāk nekā tūkstoš porciju.

Klienti šeit ierodas paši, citus ar viņu piekrišanu atved pašvaldības policijas mobilā grupa.  Pilsētā, pēc noteikta Sociālā dienesta un Pašvaldības policijas izveidotā grafika reizi nedēļā notiek  šo divu dienestu kopīgie reidi, kuru laikā tiek apsekotas vietas, kur biežāk uzturas potenciālie patversmes klienti. Arī pilsētas Pašvaldības policijas ikdienas patrulēšanas laikā uz nakts patversmi tiek atvesti cilvēki, kuru atrašanās uz ielas liela sala laikā nav pieļaujama.
Daugavpils pilsētas iestāde “Sociālais dienests” un Pašvaldības policija lūdz iedzīvotājus būt atsaucīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkam, kurš nonācis bezpalīdzīgā stāvoklī. Nepieciešamības gadījumā var zvanīt pa ārkārtas situāciju tālruni 113 vai Daugavpils pašvaldības policijai pa tālruni 654-21500.  




Atpakaļ