Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

16-02-2018

Daugavpils bērnu dārzos uzstādīs jaunu spēļu laukumu aprīkojumu (VIDEO)


Šogad Daugavpils pašvaldība sāka mācību iestāžu infrastruktūras uzlabošanas programmas realizāciju.

Tas paredz aprīkojuma atjaunināšanu bērnu dārzu spēļu laukumos. Pirmsskolas mācību iestādes ir celtas sen, un spēļu laukumos stāv aprīkojums, kurš jau ir novecojis ne tikai fiziski, bet arī morāli, turklāt ir arī nedrošs bērniem.

Budžetā ieplānotos šiem mērķiem 300 tūkstošus nolēma koleģiāli sadalīt starp 10 bērnu dārziem.

Veiksmīgo skaitā tika 1., 3., 5., 7., 9., 11., 14., 18., 23., un 27. pirmsskolas mācību iestāde. Atlases kritēriji bija ne tikai laukumu tehniskais stāvoklis, bet arī bērnu dārzu atrašanās vieta un tā specifika.

Katra bērnu dārza administrācija patstāvīgi izvēlas, kādu aprīkojumu un kur uzstādīt. Gala lēmumu pieņems speciālisti par katru bērnu dārzu atsevišķi.

Bērnu aprīkojuma izvēles pamatkritērijs ir tā drošība un orientēšanās uz iztēles, radošās domāšanas, fizisko iemaņu attīstību.

Bez tam, tā uzstādīšanai nav nepieciešama tehniskā projekta izstrāde. Ir paredzēts arī finanšu līdzekļu limits katram bērnu dārzam – 3150 eiro, kuri jāpareizina uz grupu skaitu iestādē.

Pašlaik Komunālās saimniecības pārvaldes un Pilsētvides attīstības un būvniecības departamenta speciālisti apseko bērnu dārzu teritoriju, notiek konsultācijas ar administrāciju. Līdz jaunā mācību sākumam jaunā aprīkojuma uzstādīšana programmu bērnu dārzu spēļu laukumos sola pabeigt.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ