Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-02-2018

Daugavpilī ieradusies liela delegācija no Turcijas


Erasmus+ programmas projekta ietvaros Daugavpils Medicīnas koledža uzņem topošos mediķus un pasniedzējus no Turcijas. 14. februārī lielo delegāciju uzņēma Daugavpils Domē.

Delegācijā ir vairāk kā 40 cilvēki, kuri iepazīst Daugavpili, koledžas pieredzi, iepazīstas ar vienaudžiem.

Domes deputāte, Medicīnas koledžas direktore Līvija Jankovska izteica gandarījumu par to, ka jau vairāk nekā 10 gadus turpinās ļoti veiksmīga sadarbība ar Turciju dažādos ES projektos, kas ļauj Turcijas cilvēkiem iepazīt Eiropas Savienību un arī viesmīlīgo Daugavpili. Līvija Jankovska uzsvēra, ka neskatoties uz dažādām kultūrām, valodām un ticību vienmēr valda sapratne un ieinteresētība pieredzes apmaiņā. Tā ir arī laba iespēja integrēties Eiropas sabiedrībā. Jankovskas kundze novēlēja viesiem no Turcijas jaukus iespaidus Daugavpilī, veiksmīgu darbu projektā un izteica cerību, ka ne sniegs, ne sals nespēs sabojāt noskaņojumu un viesi pilsētā jutīsies labi.

Daugavpils Domes Attīstības departamenta speciālisti bija sagatavojuši prezentāciju par pilsētu, lai viesiem no Turcijas būtu pilnīgāks iespaids par pilsētu un informācija, ko apmeklēt Daugavpilī.

Pēc prezentācijas tika izteikts piedāvājums no Turcijas pārstāvjiem-  paplašināt sadarbību ar Daugavpili, iesaistoties ar pašvaldību kopīgos projektos, apsvērt iespēju atrast Daugavpilij sadraudzības pilsētu arī Turcijā. Līvija Jankovska apsolīja šo jautājumu skatīt pašvaldībā un izvērtēt iespējas šādai sadarbībai.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ