Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

13-02-2018

Pašvaldības īpašumā pāries Daugavpils cietokšņa ēka Nikolaja ielā 17 (VIDEO)


Daugavpils simbola un populārākā tūrisma objekta – cietokšņa ēkas pakāpeniski kļūst par pašvaldības īpašumu. Vēsturiskā 8. bastiona gandrīz visas ēkas jau pieder pilsētai -  gan pārtikas noliktavu ēka, gan labā un kreisā flanga kazimāti, gan mazais pulvera pagrabs.
Vienīgā ēka 8. bastiona teritorijā vēl piederēja valstij, bet jau drīz nonāks pašvaldības īpašumā. Tā atrodas Nikolaja ielā 17. Cietokšņa pārvaldnieks Jānis Ostrovskis ar lepnumu uzsver, ka plāni šis teritorijas un ēku tuvākai un tālākai nākotnei jau ir. Novērtējot vēsturiskās celtnes tehnisko stāvokli, cietokšņa pārvaldnieks Jānis Ostrovskis atzīst, ka jumts ir kritiskā stāvoklī, bet pati ēka – normālā. Teritorija, uz kuras atrodas šī ēka, ir sava veida kvartāls, kuru plānots attīstīt kā namdaru, amatnieku un meistaru pilsētiņu.

Tātad, pilsētniekus, tūristus un visus pilsētas viesus gaida jauns ne tikai apskates objekts, bet iespēja redzēt, kā top dažādi meistaru roku darbi, kurus varēs arī iegādāties. Daugavpils cietoksnis vienmēr gaida savus viesus.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ