Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-02-2018

Samaksāt par mašīnu stāvvietu pilsētas centrā var, izmantojot jaunās tehnoloģijas (VIDEO)


Maksas stāvvietu pilsētā daudz un visas aprīkotas ar speciālajiem parkomātiem. Autovadītājiem labi zināma ierīce, īpaši tiem, kuri atbrauc darba laikā darīšanās uz pilsētas centru. Šeit viss ir vienkārši: met automātā sīknaudu – saņem talonu noteiktam stāvvietas izmantošanas laikam, liec to aiz priekšējā stikla – un tas ir viss.

Bet bieži vien notiek tā: atbraucāt jūs uz stāvvietu, bet sīknaudas kabatā nav. Tie divi aparāti, kuri pieņem bankas kartes, situāciju neglābj. Tāpēc daži šoferi vienkārši  neapmaksā stāvvietu un par to saņem naudas sodus. Daži, bet tādu pagaidām ir diezgan maz, izmanto mūsdienīgās tehnoloģijas.

Tikt galā ar tām nav grūti. Pirmais, kas ir jāizdara – jāienāk mājas lapā www.mobilly.lv un tur jāatver savs rēķins. Tas ir bezmaksas pakalpojums arī, izmantojot sms – īsziņas. Pēc reģistrācijas uz jūsu telefonu sistēma atsūtīs paroli, pateicoties kurai jūs varēsiet ienākt savā sadaļā un ar kredītkartes palīdzību papildināt savu depozītu. Izmantojot šo naudu, jūs varēsiet apmaksāt stāvvietas izmantošanu. Tagad jūsu automobili jāatzīmē ar speciālu uzlīmi, lai stāvvietas kontrolieris zinātu, ka parkošanās apmaksai jūs izmantojat mūsdienīgās tehnoloģijas. To var izprintēt no mājas lapas vai saņemt degvielas uzpildes stacijās Circle K un uzlīmēt uz automobiļa priekšējā stikla. Ielādējot speciālo aplikāciju savā smartfonā, jūs varēsiet to izmantot stāvvietas apmaksai ne tikai Daugavpilī, bet arī Rīgā un Liepājā.

Visu nepieciešamo informāciju par stāvvietas elektroniskās apmaksas iespējām var atrast mājas lapā www.mobilly.lv 

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ