Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-02-2018

Daugavpils pārstāvēta starptautiskā konferencē “Digitālo rīku loma imigrantu integrācijas procesā”


Eiropas Akadēmiju asociācija un Ilfovas Žudeca padome projekta “ES pilsētu digitālās stratēģijas imigrantu integrācijai” (EUCIDIN) ietvaros organizēja starptautisku konferenci Bukarestē. Projekts tiek īstenots programmas “Eiropa pilsoņiem” ietvaros. Tas ietver divas darbības: “Demokrātiskā iesaistīšanās un sabiedriskā līdzdalība” un “Pašvaldību tīklojumi”. Abu mērķis ir veicināt ilgtermiņa sadarbību ar citām pilsētām un pilsoniskās sabiedrības organizācijām (piem., NVO) caur pieredzes un zināšanu apmaiņu.

Konference norisinājās no 24. līdz 26. janvārim, visas tās aktivitātes norisinājās Bukarestē, Rumānijā.

Viesnīcas “Capitol Hotel” “Luvras zālē” notika konference “Digitālo rīku loma imigrantu integrācijas procesā”. Konferenci ar īsu uzrunu atklāja Andrea Menna, Eiropas Akadēmiju asociācijas prezidents.

Nākamā uzstājās Ana Neamtu, Rumānijas Imigrācijas ģenerālinspekcijas integrācijas speciāliste. Viņa pastāstīja viesiem par viņas pārstāvētās institūcijas izmantotajām stratēģijām, kuru mērķis ir migrantu integrācija. Viņa runāja arī par Imigrācijas ģenerālinspekcijas darbību, kā, piemēram, tiesību aktu pārskatīšana, sociālās integrācijas pilotprojekti, Reģionālo integrācijas centru izveide un ‘vienas pieturas aģentūras’ izmantošana integrācijā. Nākamais uzstājās Vlads Zaharia, “SIVECO Romania” starptautisko projektu departamenta direktora vietnieks, ar lekciju “E-apmācību loma imigrantu integrācijā 21. gadsimtā”. Tad klātesošos uzrunāja Bogdans Gavrila, Pilsoniskās sabiedrības resursu centra digitālās jomas aktīvists. Savā lekcijā “Imigrantu digitālās iekļaušanas rīki un tehnoloģijas” viņš runāja par cilvēces problēmām, atšķirību starp ES un ASV integrācijas politiku, tādiem jēdzieniem kā Eiropas pilsonība un Eiropas Savienotās valstis, par imigrantu kopienas izveidi nevis ievietošanu centros un par birokrātiju.

Profesors, filozofijas doktors Viktors Nikolaesku savā lekcijā “Migrantu sociālā integrācija Eiropas Savienībā – vietējie izaicinājumi un iespējas” runāja par migrācijas fenomena izpratnes izšķirošajiem faktoriem, sākot ar iedzīvotāju skaita samazināšanos Austrumeiropā, līdz migrācijas viļņiem, humāno palīdzību utt. Viktors Nikolaesku ir pazīstams pētnieks biheiviorālās ekonomikas, biznesa administrācijas un finanšu ekonomikas jomā. Savas izcilās un ilgstošās karjeras laikā viņš ir bijis Rumānijas Valsts policijas virsnieks un strādājis Rumānijas Iekšlietu ministrijā.

Pēc īsas kafijas pauzes konference turpinājās ar interesantu žurnālista Mihaja Ursu uzrunu, kurš ir starptautisko ziņu korespondents dažādās aģentūrās un kura karjera žurnālistikā ilgst vairāk nekā divdesmit gadus. Viņa prezentācija “Nulles empātija, nulles tolerance. Imigranti un to atspoguļojums ziņās” skāra jūtīgos tematus par mediju stereotipiem, viltus ziņām un to ietekmi uz demokrātiju. Dienu noslēdza Julians Čifu, Bukarestes Konfliktu savlaicīgas atklāšanas un novēršanas centra vadītājs. Viņš uzstājās ar pārliecinošu uzrunu par informācijas karu un patiesu informāciju par imigrantiem. Savas karjeras laikā Julians Čifu ir bijis arī Rumānijas prezidenta Trajana Basesku padomnieks.

Pēc konferences projekta partneri devās ekskursijā pa pasaulē otro lielāko administratīvo ēku platības ziņā – Parlamenta pili Bukarestē.

Projekta partneri dalījās savā pieredzē un iesaistījās diskusijās par imigrācijas jautājumiem Eiropas Savienībā, esošajām problēmām un iespējamajiem risinājumiem.

Konferences beigās visi dalībnieki kopā izvērtēja pasākumā apgūto un vienojās par turpmākajām aktivitātēm projekta ietvaros.

 

Vairāk informācijas par projektu var iegūt, rakstot uz claudia.craiu@gmail.com vai ioanagligorbekesi@yahoo.com 




Atpakaļ