Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-02-2018

Latvijā paziņo par gripas epidēmiju


Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) paziņo par gripas epidēmijas sākumu ar 2018.gada 30.janvāri. Monitoringa dati liecina, ka pagājušajā nedēļā Daugavpilī gripas pacientu skaits ir 117,9 uz 100 000 iedzīvotājiem, tādējādi sasniedzot epidēmisko slieksni 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem*.

Lai mazinātu risku saslimt ar gripas infekciju, iedzīvotāji tiek aicināti izvairīties no publisku pasākumu apmeklēšanas, bieži un rūpīgi mazgāt rokas un uzturēties labi vēdinātās telpās. Sevišķu uzmanību jāpievērš gados vecākiem cilvēkiem, bērniem, grūtniecēm, kā arī cilvekiem ar hroniskām saslimšanām, kuru imunitāte jau ir novājināta.

Visbiežāk novērojamie gripas simptomi ir augsta ķermeņa temperatūra, galvas un muskuļu sāpes, vājums, sāpes acu ābolos, “kaulu laušanas” sajūta un sauss klepus. Lai arī gripas uzliesmojumi Latvijā novērojami katru gadu, saslimšanai nevadzētu pievērst pārāk mazu vērību, tā kā pilnībā neizārstēta šī vīrusa infekcija var radīt smagas komplikācijas.

Iedzīvotāji, kuri konstatējuši gripas simptomus, tiek aicināti konsultēties ar savu ģimenes ārstu. Nepieciešamības gadījumā gripas pacienti var pieteikt ģimenes ārsta mājas vizīti, kas epidēmijas laikā gripas pacientiem tiek apmaksāta no valsts budžeta līdzekļiem. Par vizīti gripas slimniekiem jāmaksā tikai valstī noteiktā pacienta iemaksa - 2,85 EUR.

 Ārpus ģimenes ārsta darba laika konsultāciju iespējams saņemt pa Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni: 66 016 001.

Vīrusa izplatības samazināšanas nolūkos no 31. janvāra Daugavpils reģionālajā slimnīcā tiek noteikta karantīna. Slimnīcā tiek ieviesti apmeklētāju plūsmas ierobežojumi. Gadījumos, kad pacientu apmeklējumam nav steidzamas un pamatotas nepieciešamības, iedzīvotāji tiek aicināti atlikt pacientu vizīti. Slimnīcas vadība aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret slimnīcas noteikumiem, tādējādi saudzējot savu un līdzcilvēku veselību.

Papildus informācija:https://www.spkc.gov.lv/lv/aktualitates/preses-relizes/get/nid/559

 

 

Sagatavoja : L.Drozde




Atpakaļ