Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-02-2018

Jaunajā būvniecības sezonā daļu pagalmu izremontēs pilnīgi par Domes līdzekļiem (VIDEO)


Vēl pagājušā gada 3. augustā Saimniecības komiteja izskatīja jautājumus, kuri skar pagalmu remontu un autostāvvietu infrastruktūras atjaunošanu daudzdzīvokļu māju pagalmos. Veidojot remonta plānu, speciālisti ņēma vērā iedzīvotāju sūdzības par pārklājuma stāvokli, autotransporta kustības intensitāti, kā arī proporcionalitātes principu, kurš paredz darbu veikšanu dažādos pilsētas mikrorajonos.

Ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku Igoru Prelatovu mēs izbraucām daļu objektu, kur, sezonai sākoties, sāksies remontdarbi. Pirmā pietura – Jaunā Forštate.

Un tiešām, sūdzību pašvaldībai no šī rajona iedzīvotājiem bija daudz. Šeit, Piekrastes ielā, sola nomainīt asfalta segumu un ietvju apmales, komunikācijas akas pret mūsdienīgām peldošajām. Iespēju robežās paplašinās arī automobiļu stāvvietas. Vēl viens būvniecības objekts – pagalmi Ķīmiķu mikrorajonā, konkrētāk – Jātnieku iela.
Pagalmi šeit ir caurstaigājami. Daudzi vecāki ved caur tiem savus bērnus uz bērnu dārzu, blakus atrodas arī profesionālā mācību iestāde. Atzīmēsim arī to, ka vietējie ilgdzīvotāji pat neatceras, kad šeit tika veikts pēdējais pagalma remonts.

Un lūk neievērojams pagalms pašā Ventspils ielas sākumā. Mājas pagalmā atrodas 15. specializētais bērnu dārzs. To apmeklē bērni ar īpašām vajadzībām, bet jāiet pa grambām un bedrēm. Darbi, kuri šeit plānoti, būs tādi kā visur.

Pagalmu saraksts, kuros paredzēts veikt remontdarbus par pašvaldības līdzekļiem šajā sezonā, būs pieejams Daugavpils pilsētas domes mājas lapā tuvākajā laikā.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ