Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-12-2011

Noslēgusies Sarkanā krusta Daugavpils komitejas rīkotā akcija


Sarkanā krusta Daugavpils komiteja bija izteikusi iniciatīvu vākt ziedojumus dāvanām bērniem bāreņiem. 30. decembrī Daugavpils Domē notika akcijas noslēguma pasākums. Uz Domi bija aicināti bērni un viņu aizbildņi un audžuvecāki, kā arī ziedotāji, kuri arī pasniedza kārotās dāvanas bērniem.

Sarkana krusta Daugavpils komitejas vadītāja Helena Soldatjonoka aicināja ziedotājus pie svētku egles, lai nosauktu bērnu sapņus un pasniegtu kārotās dāvanas.

Bērni bija rakstījuši vēstules Salavecim par saviem sapņiem. Pateicoties akcijai bērni saņēma ilgi gaidītās dāvanas. Vēlēšanās bija dažādas- mobilie telefoni, silti zābaki, fotoaparāti, enciklopēdija, velosipēdi, nauda mācībām.

Akcijas laikā saziedoti 1 398 lati, sarūpētas 96 dāvanas. Aktīvākie ziedotāji bija Bērnu veselības centrs, Pensionāru sociālās aprūpes centrs, Reģionālā slimnīca, SpecATU, Izglītības pārvalde, Daugavpils Dome, Ruģeļu bērnudārzs, 11. bērnudārzs, Sporta skola, Bāriņtiesa un Dzimtsarakstu nodaļa, Valsts tehnikums, Neatliekamās medicīniskās palīdzības centrs. Dāvanas jau nogādātas bērnu nama “Priedīte”, dāvanas saņems arī Kalkūnu bērnu nama bērni.

Klātesošos uzrunāja Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova: “ Mēs visi gaidām dāvanas un brīnumus. Man ir liels prieks, ka sapņi piepildās, ka šādas akcijas vairo ticību brīnumam un labajam uz pasaules. Novēlu, lai siltums un miers ienāk katrā sirdī un mājā. Liels paldies visiem ziedotājiem par šo skaisto mirkli, kad varējām vērot prieku bērnu acīs, pārsteigumu viņu sejās, paldies par to, ka piepildījāt viņu sapņus.”

Domē pulcējās tikai neliela daļa no bērniem, kuru sapņus piepildīja daudzie labvēļi akcijas laikā. Dāvanas jau nogādātas bērnu namā “Priedīte”, dāvanas saņems arī Kalkūnu bērnu nama bērni.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 

 




Atpakaļ