Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

31-01-2018

Biznesa inkubators izvēlējās labākās biznesa idejas (VIDEO)


Biznesa inkubators ir tā vieta, kur labas uzņēmējdarbības idejas kļūst taustāmas, sāk dot peļņu, iedvesmo uz jaunu produktu un pakalpojumu meklējumiem. Daugavpils biznesa inkubators ir birojs, kurš piešķir jaunajiem uzņēmējiem telpas ofisa darbam, mārketinga pakalpojumus, konsultācijas un pat līdzfinansējumu.

Pagājušajā gadā šeit inkubācijai pieņēma 10 firmas, kuras pārstāv gan ražojošo, gan arī pakalpojumu sfēru. Šajā gadā plāno pieņemt vēl 15. Pieņemšana tiek īstenota pēc konsultatīvās komisijas sēdes, kura notiek 3 reizes gadā. 31. janvārī notika pirmā šī gada sēde. Komisijā ietilpst Daugavpils pilsētas domes, Tirdzniecības – rūpniecības kameras, Daugavpils Universitātes, Plānošanas reģiona, valsts finanšu institūcijas ,,Altum” pārstāvji.  12 uzņēmēji prezentēja savas biznesa idejas. Inkubators gatavs paņemt tikai piecus.

Prezentācijas noritēja draudzīgā atmosfērā, jo komisijas locekļi bija noskaņoti pozitīvi, no sirds vēlot dalībniekiem uzvaru konkurences cienīgā cīņā par vietu inkubatorā.

Kā rāda iestādes pieredze, jaunajiem uzņēmējiem visvairāk ir nepieciešami mārketinga pakalpojumi, konsultācijas noieta veicināšanā, iepakojuma dizains, attiecību veidošana ar valsts struktūrām. Un ideju bija daudz – no unikālas dabīgās dzīvnieku barības ražošanas līdz dzīvā alus ražošanai, kempingu aprīkošana. Sava veida ideju salūts. Pēc tādām sēdēm kļūst saprotams, ka reģionā ir cilvēki, kuri paši vēlas strādāt un spēj dot iespēju nopelnīt citiem.  Jebkura jauna ražošana ir arī virkne vietējo piegādātāju, saskaruzņēmumu darbs un papildus darba vietas.Atzīmēsim, ka Daugavpils pilsētas dome ir ieinteresēta inkubatora darbā, jo šeit tiek apkalpoti mūsu pilsētnieku potenciālie darba devēji.

Inkubatora atbalsts uzņēmējiem ir pieejams ne vairāk kā četrus gadus. Šī laika būtu pietiekoši, lai bizness nostātos uz kājām un tālāk jau attīstītos patstāvīgi.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ