Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-01-2018

Latgales zoodārza plānos – tropikārija celtniecība (VIDEO)


Daudzi ir pamanījuši, ka Latgales zoodārza ēka ieguvusi jaunu, modernu veidolu. Siltināšanas un renovācijas darbi tika veikti, izmantojot pašvaldības līdzekļus. Minstināšanās darbu laikā nebija pieļaujama, jo dzīvās dabas stūrītis pilsētas centrā ir visvairāk apmeklējamā un tūristu iemīļotākā vieta Daugavpilī.

Bez fasādes tika renovēta, pareizāk sakot, no jauna uzcelta ventilācijas sistēma. Zoodārzs ir dažādu dzīvnieku dzīves vieta, kuri apdzīvo mūsu planētu. Šeit īsā laikā ir iespēja pabūt gan Āfrikā, gan Āzijā, gan Indijā un Dienvidamerikā. Jaunais aprīkojums nodrošina dzīvniekiem īpašu mikroklimatu.

Šī gada laikā Latgales zoodārzs plāno nomainīt gājēju celiņu segumu, tas jau vairākas reizes tika pārlikts, bet sen neatbilst mūsdienīgajām normām. Plānots ir arī nožogot teritoriju ar jaunu žogu. Tie ir tuvākie plāni, bet zoologiem ir arī ambiciozākas ieceres. Dienvidamerikas tuksneša ierīkošanas ideja jau sen skubina zoodārza vadītāju. Pašlaik tiek veidota tropikārija koncepcija.

Mihails Pupiņš cer, ka šīs idejas īstenošanai izdosies piesaistīt Eiropas fondu atbalstu. Bez tam zoodārza plānos ir visas pieguļošās neapgūtās teritorijas apgūšana, kā arī purvi, kuri atrodas aiz iestādes nama.

Atzīmēsim, ka zoodārza apmeklētāju skaits ar katru gadu aug. Aizgājušajā gadā šeit bija 47 tūkstoši cilvēku. Tas ir maksimālais apmeklējumu skaits. Jo pasaules standarti paredz, ka augstākais apmeklējumu skaita punkts ir skaitlis, kuru var pielīdzināt 48 – 49% no pilsētas iedzīvotāju skaita. Daugavpilī tas ir sasniegts.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ