Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-01-2018

Biedrība "Ideju tase" no 01.12.2017. līdz 31.01.2018. īstenoja projektu “Sapņu ķērāji Daugavpilī!”


Projekta ietvaros tika rīkotas radošās darbnīcas Daugavpils pilsētas bērniem un jauniešiem ar mērķi motivēt noderīgi pavadīt brīvo laiku.

16.decembrī notika radošā darbnīca “Daugavpils – pilsēta, kas vieno!”. Tika apgūti video mākslas pamati un atbilstošu dekorāciju izvēle. Darbnīcas laikā jaunieši izveidoja oriģinālus sapņu ķērājus, kas tika izmantoti kā atribūti video filmēšanai dažādās pilsētas vietās par jauniešu sapņiem un iespējām Daugavpilī.

23.decembrī tika aizvadīta radošā darbnīca “Ceļš uz multikulturālismu – jauniešu stāsti par savu kultūru”. Darbnīcas dalībnieki veidoja savu stāstu blociņu pierakstiem, idejām un sapņiem. Darbnīcas gaitā tika uzklausīti jauniešu stāsti par kultūru dažādību mūsu pilsētā. Jaunieši dalījās savās pārdomās par multikulturālismu pilsētā, plusiem un mīnusiem, kas tika atspoguļoti video.

27.decembrī tika rīkota radošā darbnīca “Ziemassvētki pilsētā”, kuras ietvaros dalībnieki veidoja oriģinālus eglīšu rotājumus, attīstot savu radošumu un īstenojot idejas. Eglīšu rotājumi palika projekta dalībniekiem piemiņai par šo projektu.

29.decembrī tika rīkots projekta “Sapņu ķērāji Daugavpilī” noslēguma pasākums. Jaunieši dalījās iespaidos par projektā gūtajām atziņām un pieredzi. Tika demonstrēts video, kas tapa projekta ietvaros. Tas ir stāsts par jauniešu sapņiem un iespējām Daugavpilī. Video veidošanā piedalījās dažādu tautību jaunieši, kuri ārpus mācībām nodarbojas ar visa veida aktivitātēm: sportu, dejām, brīvprātīgo darbu, labdarību un iesaistās pilsētas sabiedriskajā dzīvē. Video tika ievietots www.youtobe.com un ir apskatāms šeit  https://www.youtube.com/watch?v=vlX399JDRT0. Dalībniekiem tika pasniegti diplomi un pateicības raksti par iesaistīšanos projekta aktivitātēs.

 Projekts tika īstenots ar Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonda finansiālo atbalstu.




Atpakaļ