Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-01-2018

Bērnu bibliotēka pateiksies programmas ,,Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2017.”dalībniekiem (VIDEO)


27. janvārī visās Latgales centrālās bibliotēkas filiālēs norisināsies lasītveicināšanas programmas ,,Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2017” noslēguma pasākumi.

Daugavpilī veiksmīgi darbojas bērnu bibliotēka ,,Zīlīte”, kas ir viena no Latgales centrālās bibliotēkas 6 filiālēm. Šī gada sākumā bibliotēkas lasītāju skaits bija 3207. Bibliotēkai ir ģimenes modelis, jo bērni nāk kopā ar saviem vecākiem. 28% lasītāju ir vecāki. Ir arī tādi grāmatmīļi, kuri, uzsākot savu ceļojumu grāmatu pasauli bērnībā, palika uzticīgi savai bibliotēkai un ir tās lasītāju vidū arī tagad. Dienā bibliotēku apmeklē no 80 līdz 100 lasītāju. Šis fakts var izjaukt stereotipu ,,Bērni tagad nelasa”.

Šeit notiek daudz un dažādi pasākumi – literārie, tematiskie un, protams, visa tā pamatā ir grāmata.

Bibliotēkā strādā 5 kvalificēti darbinieki, kuri ir sava amata pratēji. Iestādi atbalsta Daugavpils pašvaldība, tāpēc arī grāmatu fonds tiek pastāvīgi atjaunots un tas ļauj apmierināt gan vismazāko, gan arī lielo lasītāju vēlmes.

Bibliotēkas vadītāja atzīst, ka viena no stabilākajām vērtībām bibliotēkā ir bērnu, jauniešu un vecāku žūrija, kura tiek īstenota Daugavpilī kopš 2002. gada. Lasīšanas eksperti ir aktīvie bibliotēkas lasītāji, kuri vērtē izlasīto pēc noteiktiem kritērijiem. ,,Zīlītē” tādu ir 150, par kuru darbu un piedalīšanos programmā tiek saņemtas pateicības no Latvijas Nacionālās bibliotēkas. Par ļoti pozitīvu ir jāatzīst fakts, ka ekspertu vidū ir arī pirmsskolnieki. Sestdien, 27. janvārī, plkst. 11.00 bibliotēkā tiek gaidīti visi programmas dalībnieki.

Lasīšanas ekspertus gaidīs draudzīga atmosfēra, iemīļotas grāmatas un mazas pārsteiguma balvas.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ