Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-01-2018

Mežciemā dzīvo iniciatīvas bagāti iedzīvotāji (VIDEO)


Mežciems ir Daugavpils pilsētas daļa tās ziemeļrietumos, Daugavas labajā krastā. Mikrorajonā darbojas sava aktīva biedrība, kuras locekļi kopā ar iedzīvotājiem piedalās sava rajona labiekārtošanā, rīko meža un teritorijas tīrīšanas talkas.

Oļegs Fogelmanis – biedrības ,,Mežciems” dibinātājs - šo vietu sauc par unikālu. Jau 19. gadsimta beigās šeit darbojās sanatorija, veidojās vasarnīcu rajons. Tagad daudzas no tajā laikā būvētajām ēkām ir pamestas, mežs ir piesārņots.

Oļegs Fogelmanis ir norūpējies par sava mikrorajona stāvokli. Apskatot Mežciemu, redzams, ka daudzas ēkas ir autentiskas, vērojama to koka arhitektūras oriģinalitāte, bet nomāc šo kādreiz neparasto un savdabīgo māju tagadējais stāvoklis.

Biedrības dibinātājs Oļegs Fogelmanis atzīmē pozitīvo sadarbību ar pilsētas pašvaldību. Mikrorajona iedzīvotāju no gružiem iztīrītajā laukumā pašvaldība ierīkoja bērnu laukumu, noasfaltēja ielu, paplašināja ielas braucamo daļu. Tas, protams, rada cilvēkos cerību, ka Mežciems ar laiku būs vissakoptākā pilsētas teritorija, kura piesaistīs arī tūristus.

Filmēšanas grupai bija iespēja iepazīties ar paša Oļega Fogelmaņa ģimenes vēsturi. Tikai viens fakts – viņa vectēvam Čemim piederējis Daugavpilī pirmais taksis. Oļegs Fogelmanis un viņa sieva Irēna Voitāne ir īsteni Mežciema un Daugavpils patrioti.

Pašvaldība vienmēr cenšas atbalstīt iedzīvotāju iniciatīvas un sadarboties ar tiem, kurus rūp pilsētas tagadne un nākotne.

Atgādināsim, ka līdz 1.februārim Daugavpils pilsētas pašvaldība aicina iesniegt projektu pieteikumus Sabiedrisko organizāciju projektu līdzfinansēšanas konkursam. Plašāka informācija pieejama Domes mājas lapā www.daugavpils.lv .

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ