Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-01-2018

Biedrības "Latvijai -100' valde ir sākusi ziedojumu vākšanas kampaņu Latvijas simtgades piemineklim Daugavpilī


 

Ar žūrijas komisijas lēmumu un Daugavpils iedzīvotāju atbalstu par labāko tika atzīts arhitekta Ivara Mailīša pieminekļa mets "Saules kalnā". Piemineklis attēlos 100 stabules, par godu Latvijas simtgadei, uz kurām būs iegravēti ievērojamāko daugavpiliešu vārdi, tādi kā Andrejs Pumpurs, Jānis Rainis, Rihards Zariņš, Meletijs Kaļistratovs u.c. Uz šīm stabulēm varēs instalēt dažādus video, kas veltīti valsts svētkiem un citiem notikumiem

          Ziedot var gan individuāli, gan firmas, organizācijas un iestādes.Ziedotājiem, kuri ziedos 100 un vairāk eiro būs iespēja pasūtīt speciālu bruģakmeni ar ziedotāja vārdu un uzvārdu vai firmas un organizācijas nosaukumu. Šie bruģakmeņi tiks iemontēti  pieminekļa  segumā. Katra ziedotāja vārds un uzvārds tiks iegrāmatots īpašā žurnālā, kas būs nodots arhīvā kopā ar pārējiem pieminekļa dokumentiem.

 Ziedojumi tiks vākti arī no citiem Latvijas iedzīvotājiem.

             Lūdzam ziedot Latvijas simtgades piemineklim Daugavpilī uz sekojošiem bankas rekvizītiem, norādot savu vārdu un uzvārdu 

            Biedrība "Latvijai -100"

            Kr. Valdemāra iela 1, Daugavpils

            Reģ. Nr. 4000821123

            Swedbanka

            Konts:  LV30HABA0551039011616

            tālr. uzziņām:  29461765           Biedrības "Latvijai -100" valde 

----------------------------------------

Turpinās ziedojumu vākšana Latvijas simtgadei veltītā pieminekļa būvniecībai (VIDEO)

Šodien Daugavpils pilsētas domes Informācijas birojā (1. stāvā) uzstādīja caurspīdīgu kasti ziedojumiem Latvijas simtgadei veltītā pieminekļa būvniecībai. Objekta projekta tapšanu uzsāka pilsētas mazākumtautību centri un biedrības, kuras apvienojās biedrībā ,,Latvijai 100”.


Daugavpils pilsētas un novada pašvaldības atbalstīja šo aicinājumu veidot pieminekli, kas simbolizētu Latvijas valstiskumu. Sākās ziedojumu vākšanas process.
Pilsētai jau ir savas ziedojumu tradīcijas. Daugavpils vēsturiskā centra dominante - Vienības nams (Rīgas ielā 22a) uzbūvēts par ziedojumiem un valsts piešķirtajiem līdzekļiem. 
Mūsu pilsētā atrodas Ledus halle, kas ir ceturtā lielākā Latvijā. Arī tās celtniecībai un tapšanai tika piesaistīti uzņēmēju ziedojumi.
Vieta jaunajam piemineklim tika izvēlēta diskusiju rezultātā. Un tas ir Vienības dārzs – vieta starp tāda paša nosaukuma laukumu un ugunsdzēsēju nodaļu. 
Preses konferences laikā, kura notika Domē 6. martā, ziedojumu kaste jau sāka piepildīties. Pilsētas mērs, pašvaldības un tās uzņēmumu vadītāji jau ziedoja savus līdzekļus kultūrvēsturiskā objekta izveidošanai.
Visi, kas grib ņemt dalību ar saviem ziedojumiem šī vides objekta tapšanā, var atnākt uz Domi uz atstāt ziedojumu pieminekļa celtniecībai. To var izdarīt arī, pārskaitot ziedotos līdzekļus  biedrības  "Latvijai -100" kontā, kuru var atrast mājas lapā daugavpils.lv, banerī ,,Latvija 100 aicina ziedot”:
Biedrība "Latvijai -100" Kr. Valdemāra iela 1, Daugavpils
Reģ. Nr. 4000821123 
Swedbanka Konts: LV30HABA0551039011616
Tālrunis uzziņām:  29461765
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa


 




Atpakaļ