Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-01-2018

Muzejs aicina iedzīvotājus kopīgi veidot izstādi „Brīvības stāsti: Latvijas vēsture – ģimenes vēsture” (VIDEO)


Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs Latvijas simtgades svinību ietvaros aicina pilsētas un novada iedzīvotājus kopīgi veidot izstādi „Brīvības stāsti: Latvijas vēsture – ģimenes vēsture”.

Līdz 2018.g. 15.februārim ikviens var atnest interesantas vēstures liecības uz muzeju, tādējādi iekļaujot savas ģimenes stāstu valsts brīvības stāstā.

Pagājušajā gadā muzejā ciemojās liepājniece Irēna Obra, kura muzejam uzdāvināja viņas mammas – daugavpilietes roku darbu – baltu galdautu rišeljē stilā, izšūtu 20. gadsimta 30. – jos gados un rūpīgi glabātu kā atgādinājumu par Daugavpili.

Viņa uzdāvināja muzejam arī unikālas fotogrāfijas. Tajās, piemēram, redzams Pumpura skvērs un Aleksandra Ņevska katedrāle, kuru nojauca, Armijas veikals Vienības namā, pilsētas Domes ēka, Daugavpils muzeja 1948. gada ekspozīcija. Muzejā šādu fotogrāfiju nav. Tātad, caur šīs ģimenes dzīves stāstu mēs atklājam mūsu pilsētas vēsturi.

Izstāde „Brīvības stāsti: Latvijas vēsture – ģimenes vēsture” būs redzama muzeja Pasākumu zālē. Tiks izmantotas visas sienas, kuras tiks aprīkotas ar mobilajām sienām, lai varētu izveidot sava veida kabatas izstādes strukturēšanai. Arī pats muzejs piedāvās savu stāstu un ar to piedalīsies izstādē.

Sīkāku informāciju par izstādi un iespēju tajā piedalīties var atrast Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja mājaslapā http://dnmm.lv/, muzeja facebook kontā https://www.facebook.com/daugavpilsmuzejs.dnmm, kā arī pa telefonu 65421247 (vadītājas vietnieks zinātniskajā darbā Vladislavs Ivanovs).

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ