Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-01-2018

2018. gadā SIA ,,Daugavpils autobusu parkā” plānots slēgt 48 maršrutus (VIDEO)


SIA "Daugavpils autobusu parks" ir viens no vecākajiem, lielākajiem un vadošajiem transporta uzņēmumiem Latvijā pasažieru pārvadājumu jomā. Saskaņā ar Satiksmes ministrijas rīkojumu, jaunajā gadā šo uzņēmumu skars  starppilsētu maršrutu tīkla optimizācija.

Lai efektīvi izmantotu pieejamos līdzekļus un vienlaikus saglabātu sabiedriskā transporta pieejamību lauku rajonos un mazapdzīvotās vietās, plānots slēgt 48 starppilsētu autobusu maršrutus.

Autobusu parkā ir vairāk nekā simts autobusu un strādā liels skaits darbinieku un tie, galvenokārt, ir pilsētnieki. Reisu skaita samazināšana tieši skars arī  uzņēmuma darbu.

Sabiedrisko transportu pārsvarā izmanto cilvēki, kuriem nav savu automobiļu, pensionāri, kuri brauc, lai iegādātos nepieciešamo savas saimniecības un pašu vajadzībām. Domājot par šo cilvēku kategoriju, arī jāatzīst, ka reisu slēgšana viņiem radīs zināmas neērtības.

Šie nepieciešamie grozījumi kustību sarakstos būs jāpielāgo iedzīvotāju pieprasījumam, lai tomēr nodrošinātu viņu pārvietošanās iespējas.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ