Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

10-01-2018

Pensionāru biedrības ,,DauER” telpās atvēra ,,Dvēseļu stūrīti” (VIDEO)


Jau 21 gadu mūsu pilsētā aktīvi darbojas pensionāru biedrība ,,DauER”. Katrs šīs biedrības loceklis ir devis savu ieguldījumu pilsētas attīstībā. Šodien biedrības dibinātā muzeja telpā tika atklāts ,,Dvēseles stūrītis”. Kādreiz tā bija pagrabtelpa, kuru aktīvie rūpnīcas ,,Elektrostroinstrument” bijušie darbinieki pašu spēkiem iztīrīja no gružiem. Lai pēctečiem atstātu atmiņas par bijušo rūpnīcu, ierīkoja muzeju. Tad saprata, ka blakus muzejam ir vēl viena neiekopta istabiņā, kuru var labiekārtot.

Biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Vorobjova stāsta, ka, vērojot kapelas citās iestādēs, viņai radās ideja ierīkot sava veida dvēseles stūrīti, kur varētu mierīgi padomāt, vērojot degošu sveču liesmu un ieklausoties mierā, ko izstaro svētbildes. Atkal ,pašu spēkiem, iztīrīja, iekopa, valdes locekle Janīna uzšuva balto sedziņu, uz kuras noliktas svētbildes un deg baznīcas sveces, aizkarus, kuri harmoniski iekļaujas šīs telpas atmosfērā.

Daugavpils ir ne tikai daudznacionāla pilsēta. Šeit draudzīgi sadzīvo visu četru tradicionālo konfesiju ticīgie – pareizticīgie, vecticībnieki, katoļi un luterāņi. Tāpēc iesvētīt šo telpu bija ieradušies visu četru konfesiju garīdznieki. Viņi arī uzdāvināja svētbildes.

Sveikt cienījamos seniorus ar viņu iekoptā dvēseļu stūrīša atvēršanu bija ieradies Daugavpils pilsētas Domes priekšsēdētājs Rihards Eigims un Domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis.

Biedrības telpas atrodas tālu no pilsētas centra, tās neredz pilsētas viesi, jaunā paaudze. Bet tā ir mūsu pilsētas vēsture, kuru nedrīkst aizmirst.

Novēlēsim šiem cienījamajiem senioriem stipru veselību un vēl daudzus aktīvas dzīves gadus




Atpakaļ