Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-01-2018

SIA ,,AADSO” iegādāsies dalīto atkritumu vākšanas mašīnu (VIDEO)


Daugavpilī turpinās materiāli tehniskās bāzes attīstība, kura nodrošinās šķiroto atkritumu savākšanu. Eiropas projekta ,,Materiāltehniskās bāzes iegāde šķiroto atkritumu savākšanas sistēmas kapacitātes uzlabošanai” ietvaros operators SIA ,,AADSO” plāno iegādāties jaunu automašīnu dalīto atkritumu vākšanai. Tie būs kartona iepakojumi, papīrs, plastmasa, metāls, stikls.

 

Sadzīves atkritumu iepakojuma apjoma samazināšana ir izdevīga ne tikai pašam operatoram, bet arī pilsētniekiem. Par šķiroto atkritumu izvešanu SIA ,,AADSO” maksu no iedzīvotājiem neņems.

Un vēl viens ievērības cienīgs moments. Iedzīvotājiem būs nepieciešams veikt tikai atkritumu primāro šķirošanu. Tas nozīmē, ka atsevišķa tilpne katram materiāla veidam nebūs vajadzīga.

Stiklu, kartonu, metālu un plastmasu šķiros poligonā. Pirms jaunās dalīto atkritumu vākšanas mašīnas ieviešanas operators noteiks maršrutus un loģistiku.

Pēc iecerēm tā apkalpos privātsektora iedzīvotājus un pilsētas iestādes. Atzīmēsim, ka jau pašlaik pilsētas mācību iestādes papīra atkritumus liek speciālajos zilajos konteineros.

Tas ļauj ne tikai ekonomēt līdzekļus atkritumu izvešanai, bet arī pasargāt kokus no izciršanas, jo viss kartons un papīrs aiziet uz otrreizēju pārstrādi.

Projekta kopējās izmaksas sastāda 177 870,00 EUR, no kuriem 47 614,53 EUR jeb 32,39% sedz Kohēzijas fonds, projekta realizācijas kopējais ilgums ir noteikts 18 mēneši no līguma noslēgšanu par projekta realizāciju.

 

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ