Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-01-2018

Sporta medicīnas centrs – sporta skolas audzēkņu veselības sardzē (VIDEO)


Sporta medicīnas centrs ir Daugavpils Olimpiskajā centrā ir izvietojies jau sen, vēl no galvenās pilsētas sporta arēnas atvēršanas brīža. Tas ir pārņēmis kādreiz esošā ārstnieciskās fizkultūras dispansera funkcijas. Sporta veterāni labi atceras šo iestādi. Mūsdienīgais Sporta medicīnas centrs ne tikai seko līdzi Bērnu – jauniešu sporta skolas audzēkņu veselības stāvoklim, izsniedz medicīniskās atļaujas dalībai sacensībās, bet arī nodarbojas ar sportistu ārstēšanu un rehabilitāciju. No 2017. gada augusta Centrs darbojas kā Daugavpils domes struktūrvienība un ir sertificēta medicīnas iestāde.

Tieši agrīnā vecumā ir ļoti svarīgi nepalaist garām patoloģiju, adekvāti noslogot organismu, maksimāli adekvāti pielāgojot jauno, augošo organismu. Šajā jomā Centram ir cieša sadarbība ar ģimenes ārstu. Ja ir nepieciešamība, pacients tiek sūtīts uz papildus izmeklēšanām un analīzēm. Centra personāls cieši sadarbojas ar treneriem, jo viņi ir pirmie, kas var novērtēt sportista veselības stāvokli, viņa izturību un spēju izturēt slodzi. Šeit tiek ārstētas arī sporta traumas, pielietojot fizioterapiju un fizikālās metodes. Unikālā slingterapijas iekārta arī nestāv dīkā, bet tiek izmantota muskuļu sāpju, balsta – stājas traumu radīto saslimšanu ārstēšanai.

Pilsētā pastāvīgi tiek rīkotas dažādas sacensības. Sporta medicīnas centrs nodrošina medpalīdzības sniegšanu to laikā. Jauno sportistu vecāki var būt mierīgi – sporta skolas sacīkšu laikā vienmēr blakus ir mediķi. Sportistiem, kuri pārstāv Bērnu – jauniešu sporta skolu, sporta ārstu pakalpojumi ir bez maksas.

Pieaugušie, kā arī citu novadu un valstu sportisti par pakalpojumiem maksā. Tā ir iespēja attīstīt Centru, pirkt aprīkojumu, sekot līdzi sporta medicīnas jomas straujai attīstībai.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ