Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-01-2018

Latgales centrālā bibliotēka jaunajā gadā turpinās iedvesmot lasītājus (VIDEO)


Latgales centrālajā bibliotēkā ir aizvadīts kārtējais darba gads. Tas arī ir bijis zīmīgs kā jubilejas gads. Ar daudzveidīgiem pasākumiem ir  nosvinēta 80. dzimšanas diena.

Ieskatoties 2017. gada statistikā, var minēt interesantākos faktus. Piemēram, aizvadītā gada laikā lasītāju skaits ir bijis 15 169, tas nozīmē, ka vidēji katrs sestais pilsētas iedzīvotājs ir bibliotēkas lasītājs. Priecē, ka gandrīz 6000 no visiem lasītājiem ir bērni un jaunieši.

Dienā tiek apkalpoti gandrīz 500 lasītāji. Bez daiļliteratūras, nozaru un bērnu literatūras, apmeklētājiem ir pieejamas e – grāmatas, CD un DVD diski.
Bērnu bibliotēkas ,,Zīlīte” vadītājai Annai Pakerei piešķirta Voldemāra Caunes balva – Latvijas gada bibliotekārs darbā ar bērniem un jauniešiem.

Tika īstenoti vairāki projekti, kuri turpināsies arī 2018. gadā.

Bibliotēkas telpās regulāri notiek mākslas izstādes. Piemēram, 8. janvārī tiks atklāta ,,Saules skolas” Bērnu mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde.

Bibliotēkā tiek rīkoti bezmaksas datorkursi senioriem, kuru laikā interesenti apgūst pamatiemaņas darbā ar datoru.

4. stāvā darbojas ASV Informācijas centrs. Šeit lasītāji var arī bez maksas apgūt vai uzlabot savas angļu valodas zināšanas un piedalīties Angļu valodas sarunvalodas kluba nodarbībās.

Kāds gudrs cilvēks ir teicis: ,,Mājas bez grāmatām ir mājas bez dvēseles”. Latgales centrālajā bibliotēkā mīt šī dvēsele un to var just, izbaudot īpašo klusuma atmosfēru, pāršķirto grāmatu lappušu čaukstoņu un jauko šīs mājas gaisotni.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ