Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-01-2018

Daugavpils pašvaldība – visām ģimenēm draudzīgākā pašvaldība Latvijā (VIDEO)


2017. gadā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkotajā konkursā ,,Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” republikas nozīmes pilsētu pašvaldību grupā uzvarēja Daugavpils. Šoreiz runa būs par audžuģimenēm, attiecībā pret kurām pašvaldība arī ir ļoti draudzīga un tam ir savs pamatojums.

Šai sociālajai grupai pilsētas pašvaldība ir palielinājusi atbalstu skaitu un apjomu. Tas attiecas gan uz bērna socializāciju un audzināšanu (600 eiro gadā), ikmēneša pabalsts viņa uzturēšanai, mīkstā inventāra iegādei - 300 eiro katru mēnesi, vienreizējs pabalsts 70 eiro apmērā, ko izmaksās, kad bērnu ievietos audžuģimenē un vēl virkne materiālo pabalstu, kas ļauj audžuģimenei nodrošināt bērnu ar visu nepieciešamo un arī, uzsākot patstāvīgu dzīvi, nejusties par likteņa pabērnu.

Mūsu pilsētā ir 11 audžuģimenes. Filmēšanas grupa viesojās Antoņinas Priedītes mājās, kur šodien dzīvo četrgadīga meitenīte Anastasija. Tas ir Antoņinas un viņas vīra Venta divdesmitais audžubērns. Mazā Nastja ir īpašs bērns, jo par viņu audžuģimene jūt īpašu atbildību, pārdzīvo par viņas veselības stāvokli un ir pilnīgi pārliecināta par viņas pilnīgu izveseļošanos.

Šī iekšēji ļoti stiprā sieviete dalās savās atmiņās par katru no tiem 20 bērniem, kuri ir saņēmuši viņas mīlestību, rūpes un daudzi no viņiem ir sagatavojušies sava ceļa gājienam.

Antoņina ir pateicīga pašvaldībai par atbalstu, jo tas ļauj iegādāties visu nepieciešamo Anastasijai - gan veselības uzlabošanai, gan attīstībai. Arī ceļa izdevumi braucieniem uz Rīgas medicīnas iestādēm tiek lielā mērā apmaksāti.

Valsts nostāja ir tāda, ka visiem bērniem ir jāaug ģimeniskā vidē un pamazām būtu jāatsakās no bērnunamiem un bez vecāku aprūpes palikušos bērnus audzināt ģimenēs.

Ja Daugavpilī ir ģimenes, kuras jūtas gatavas kļūt par audžuģimeni, var zvanīt Bāriņtiesas vadītājai Ingai Cauņai, tālr. 65424453 un bāriņtiesas loceklei Rutai Velikai – tālr. 65476796.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ