Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-01-2018

2017. gadā jaundzimušo Daugavpilī reģistrēts vairāk (VIDEO)


Daugavpils reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļā jaungada naktī bez darba nepalika. Nodaļa strādāja, pildot savas funkcijas – pieņēma dzemdības. 2017. un 2018. gadu mijā Daugavpilī piedzima divi puikas.

Agrā 2. janvāra rītā pasaulē nāca meitene. Tās bija ģimenes dzemdības. Uz to brīdi, kad filmēšanas grupa apmeklēja dzemdību nodaļu, bērna māmiņa atpūtās, bet aizkustinātais tēvs nevarēja slēpt prieku par tādu jaungada dāvanu.

Jāpiebilst, ka dzemdību nodaļā pagaidām tikai tiek apstrādāta statistika un konkrēti cipari par dzemdībām būs nedaudz vēlāk.

Pēc Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas sniegtās informācijas, 2016. gadā bija reģistrēti 778 jaundzimušie, 2017. gadā kaut neliels, bet bija pieaugums.

Pagājušajā gadā reģistrēti 796 jaundzimušie daugavpilieši.

Atgādināsim, ka tieši 2017. gadā Daugavpils pašvaldība palielināja pabalstu Daugavpils ģimenēm par bērna piedzimšanu. Tagad tas ir 300 eiro.

Lai saņemtu šo pabalstu, vienam no vecākiem 9 pēdējo mēnešu laikā un arī bērnam ir jābūt deklarētiem Daugavpils pilsētas pašvaldības teritorijā.

Iesniegumu var uzrakstīt Sociālajā dienestā, Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļā vai Daugavpils domes informācijas birojā. Klāt iesniegumam jāpieliek bērna dzimšanas apliecības kopija.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ