Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-01-2018

Daugavpils iedzīvotāji aktīvi izmanto vienkāršotās robežšķērsošanas iespējas


No  brīža, kad parakstīja Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības vienošanos par Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu, pagāja jau vairāk nekā 7 gadi. Daugavpils iedzīvotāji ļoti aktīvi izmanto šo iespēju.

To parāda statistiskie dati: 2017.gadā Daugavpils pilsētas domes Informācijas birojs pieņēma 6433 (mēnesī ~536) Daugavpils pilsētas iedzīvotāju iesniegumus, kuri vēlējās saņemt atļauju par vienkaršoto rebežšķersošanu ar Baltkrieviju. No tiem: 5347 cilvēki Baltkrievijas terotorijā apmeklēja radinieku apbedījuma vietas; 641 cilvēks apmeklēja radiniekus; piederošs vai valdījumā esošs nekustamais īpašums ir 315 cilvēkiem; 100 cilvēki regulāri piedalījās kultūras, izglītības, zinātniskos un sporta pasākumos, ko rīko pušu iestādes; un vēl 30 cilvēki apmeklēja pierobežas teritoriju  citu iemeslu dēļ. Tika sagatavoti un iesniegti Valts Robežsardzei 4 saraksti par datu iekļaušanu Pierobežas teritoriju iedzīvotāju sarakstā.

Biroja darbinieki sniedza konsultācijas par iesniegumu aizpildīšanas un to nodošanas datuma kārtību, nepieciešamības gadījumā palīdzēja aizpildīt iesniegumu anketas.

Atgadinām, ka dokumentu iesniegšana 2018.gada pirmā ceturkšņa sarakstam Daugavpils pilsētas domē ilgs līdz 22.martam un Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsulātā atļaujas robežas šķērsošanai tiks izsniegtas sākot ar 2018.gada 2.maiju. Ir arī iespēja iesniegt dokumentus bibliotekās līdz 17.martam.

 

Daugavpils Domes Informācijas birojs




Atpakaļ