Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-01-2018

Legalizē tirdzniecību Valkas ielā (VIDEO)


No 2018. gada 1. janvāra Daugavpils pilsētas dome legalizē ielas tirdzniecību Valkas ielā. Jāpiebilst, ka tirgotāji iemīļoja šo vietu vēl no pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākuma. Kopš tā laika preču – naudas stihiska maiņa notiek diezgan raiti.

Lai sakārtotu situāciju un izveidotu atbilstošus apstākļus kā pārdevējiem, tā arī pircējiem visas ielas garumā, sākot no krustojuma ar Strādnieku ielu un beidzot ar ,,Ģimenes tirdzniecības centru” tiek ierīkotas tirdzniecības vietas. Jau pašlaik bijušās zaļās zonas vietā ielikts bruģakmens, no jaunā gada te tiks izvietoti galdi. Lai saņemtu atļauju ielas tirdzniecības veikšanai, nepieciešams vērsties Komunālās saimniecības pārvaldē.

Ievērojot sanitāri higiēniskās normas, tirgot varēs tikai speciāli aprīkotajās vietās. Tirgot no mašīnām, pašdarinātajām tirdzniecības ierīcēm, kā arī no zemes būs aizliegts.

Kārtības ievērošanu kontrolēs Komunālās saimniecības pārvalde kopā ar Pašvaldības policiju. Sākumā sola veikt preventīvu darbu, naudas sodus piemēros tad, kad mutiskie aizrādījumi nedos gaidīto rezultātu. Kā plāno Komunālās saimniecības pārvalde, gar Valkas ielu tiks ierīkotas 138 tirdzniecības vietas. Tātad, tas apmierinās visu pārdevēju pieprasījumu.

Sakarā ar tirdzniecības legalizāciju un kontroles ieviešanu, ir cerība, ko šeit nenotiks tirdzniecība ar nelegālajiem medikamentiem un pārtikas produktiem, jo tam ir nepieciešamas speciālās saldējamās ierīces un stingra sanitāro normu ievērošana.

Saņemt tirdzniecības atļauju nepieciešams Komunālās saimniecības pārvaldē Saules ielā 5A, darba dienās no 8.00 līdz 10.00, iesniegumu uzrakstot uz vietas. Visu papildinformāciju var uzzināt pa tālruni 654 76479

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ