Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-12-2017

Sabiedrisko organizāciju padomes “Varavīksne” sēdē pilsētas vadība informēja par izmaiņām nākamajā gadā


18. decembrī dienas centrā “Saskarsme” notika sabiedrisko organizāciju padomes “Varavīksne” sēde. Tika runāts par padomes darbu 2017. gadā. Uz sēdi bija uzaicināts Daugavpils Domes priekšsēdētājs Rihards Eigims un Sociālā dienesta vadītāja Nonna Jakubovska.

Padomes locekļi vēlējās uzzināt, kādas izmaiņas pilsētniekus gaida nākamajā gadā. Nonna Jakubovska pastāstīja par aktuālo sociālajā jomā. Nākamajā gadā palielinās minimālā alga un tas nopietni ietekmēs Sociālā dienesta darbu. Nonna Jakuboska stāstīja, kā cilvēki varēs saņemt sociālos pabalstus. Plānots izveidot jaunu klientu apkalpošanas centru Ķīmijā, Šaurā ielā 23. Nonna Jakubovska uzsvēra, ka galvenais uzdevums ir mazināt rindas klientu centros, tāpēc tiek pieņemti arvien jauni lēmumi, lai cilvēkus apkalpotu ātri un ērti.

Rihards Eigims pastāstīja par to, ka Daugavpilī gatavojas ieviest Pilsētnieka karti. Viņš uzsvēra, ka no tā nav jābaidās, jo pilsētniekiem saglabāsies visi atvieglojumi. Tiek risināts jautājums par atlaižu ieviešanu pilsētā esošajās aptiekās. Eigima kungs informēja arī par darbu pie 2018. gada Daugavpils pašvaldības budžeta. Padomes locekļi visvairāk interesējās, kā pašvaldība domā risināt graustu likvidācijas jautājumu. Šādas ēkas ne tikai bojā pilsētas izskatu, bet ir arī bīstamas. Rihards Eigims skaidroja, katrs gadījums tiek skatīts atsevišķi, bet graustu tēma pastāvīgi ir Domes uzmanības lokā.

Rihards Eigims ļoti augstu vērtē sabiedrības līdzdalību pilsētas dzīvē. Tieši šī organizācija, kas apvieno dzīves gudrus cilvēkus, ir ļoti aktīva un ieinteresēta pilsētas dzīvē. Viņš novēlēja panākumus padomes darbā arī nākamajā gadā.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ