Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-12-2017

Sestdien promenādē bija spraiga tirdzniecība (VIDEO)


Pagājušajā sestdienā, 16. decembrī galvenā pilsētas promenāde bija tirgotāju un pircēju rīcībā. Rīgas iela no plkst. 10.00 pārvērtās par pirmssvētku tirdziņu, kur varēja nopirkt gan kādu kārumu, gan svētku garderobi papildināt, gan vienkārši aprunāties, satiekot labu paziņu, jo pircēju pulks bija liels.

Paveicās arī ar pārdevējiem. Tie bija 70 uzņēmīgi tirgotāji, kuri atveda savu produkciju uz tirgu. Gaļas izstrādājumi, maize un dažādi saldumi, zivis un amatnieku darinājumi, rūpniecības preces, bižutērija un galantērija, rotaļlietas un suvenīri tika atvesti uz Daugavpili no visas Latvijas.

Pircēju skaits improvizētajā tirdziņā liecina par to, ka pilsētniekiem patika iespēja lietderīgi pastaigāties pa Rīgas ielu.

Pašvaldībai ir ideja organizēt šāda veida tirdzniecību reizi mēnesī.

Aptaujātie pārdevēji ideju atbalstīja un izteica gatavību plānot savu darbu un pircēju vēlmes tā, lai piedalītos izbraukuma tirgošanā pilsētas promenādē. Tāpat pārdevēji priecājās par Daugavpils pircēju aktivitāti.

Jāpiebilst, ka priekšstats par to, ka pie mums brauc tirgot tikai no kaimiņu Lietuvas, šoreiz neattaisnojās. No 70 tirdzniecības vietām tikai 10 pārstāvēja uzņēmīgos kaimiņus. Vai tirdziņš kļūs par tradīciju? Redzēsim. Bet viens ir skaidrs – oriģinālai un savdabīgai precei vienmēr būs savs pircējs.




Atpakaļ