Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-12-2017

Tiek izskatīts jautājums par gaismas instalācijas demontāžu (VIDEO)


Gaismas instalācija ,,Mūsu darbs – dzimtenei” tika uzstādīta uz dzīvojamās mājas K. Valdemāra ielā 5 vēl pagājušā gadsimta 80 – jos gados. Pēc daudzu cilvēku domām arī pašlaik šī devīze ir aktuāla, kaut burti jau sen nedeg un to krāsa sen izbalējusi. Pilsētbūvniecības komisijā, kuras sēde notika pagājušajā nedēļā, tika izskatīts jautājums par šīs konstrukcijas demontāžu. Komisija secināja, ka instalāciju no daudzstāvu ēkas vēlams novākt. Tam ir arī tīri tehniski iemesli. Savā laikā mājas konstrukcijā parādījās plaisas, kuru dēļ ēku savilka ar metāliskajām saitēm. Kā šī gaismas instalācija, kura ir kļuvusi par sava veida buru, ietekmē mājas tehnisko stāvokli, šodien spriest ir grūti.

Organizācijai, kura apsaimnieko māju, būs jāizpēta objekts un kopā ar mājas iedzīvotājiem jāatrisina jautājums par instalācijas nepieciešamību uz jumta. Kaut gan jau tagad ir saprotams, ja iedzīvotāji nolems instalāciju atstāt un atjaunot tās gaismu, tad būs nepieciešams tehniskās ekspertīzes slēdziens par tās ietekmi uz mājas nesošo konstrukciju stāvokli.  

Cik izmaksās eksperta slēdziens? Vai mājas iedzīvotāji, kā savu dzīvokļu īpašnieki,  izteiks vēlēšanos šo pakalpojumu apmaksāt? Rādīs laiks.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ