Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-12-2017

Dāvāsim Ziemassvētku brīnumu līdzcilvēkiem! (VIDEO)


Invalīdu ar kustību traucējumiem biedrība ,,Ilgas”  (Vienības iela 4) darbojas jau 14 gadus. Liela uzmanība šeit tiek pievērsta radošajam darbam, kura augsto līmeni var novērtēt ikviens, aplūkojot šo cilvēku roku darbu. Biedrības locekļiem patīk pašiem rūpēties par sevi. Viņu darinājumus var redzēt pilsētas svētku tirdziņos. Pirmssvētku laikā nelielajā biedrības telpā darbojas radošās darbnīcas, kuru laikā top telpu dekori, Adventes vainadziņi. Materiālu to pagatavošanai trūkst, tāpēc ,,Ilgu” cilvēki priecājas par katru dāvināto piederumu, kurš var noderēt.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs nolēma palīdzēt šiem darba rūķiem, sarīkojot akciju ,,Sniedzot prieka mirkli”.   Līdz 19. decembrim  ikviens, iegriežoties muzejā, var ziedot biedrībai ,,Ilgas” rokdarbu materiālus -  auduma, ādas atgriezumus, dažādus šūšanas piederumus, papīru, krāsas, pērlītes, podziņas, līmi un daudz ko citu, kas derētu svētku suvenīru un rotājumu veidošanai.

Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils pilsētas komiteja katru gadu rīko Ziemassvētku Labdarības akcijas. Šogad tā ir akcija ,,No sirds uz sirdi”. Tas ir aicinājums sagādāt svētku prieku, dāvanas un dāvinājumus Daugavpils pilsētas bērniem invalīdiem, kuri pārvietojas ratiņkrēslos.  

Lai šis klusais Ziemassvētku gaidīšanas un pārdomu laiks ir iespēja sniegt palīdzību, dāvāt savu sirds siltumu kā gaismas staru visiem, katram un īpaši tiem cilvēkiem, kuriem tas ir visvairāk nepieciešams.

- LSK jaunieši gaidīs dāvanas tirdzniecības centros „Ditton”, „Rimi”, „Solo”, „Maxsima”    15., 16. un 17.decembrī.

- Ģimenes vai kolektīvi var sarūpēt skaisti noformētu dāvanu un apsveikumu (pievienojot sarakstu par iekļautajiem priekšmetiem) un atnest tās uz LSK biroju K.Valdemāra ielā 13 (ieeja no pagalma zem arkas) pirmdien, trešdien n0 9.00-12.00; otrdien, ceturtdien no 12.00-17.00. Lāčplēša ielā 39, Klientu apkalpošanas centrs (ieeja no pagalma) pirmdien no 13.00-17.30, otrdien, trešdien, ceturtdien no 10.00-15.00. 18.novembra 161 (ieeja no pagalma zem arkas, pagrabstāvā) otrdien, ceturtdien no 15.00-18.00, trešdien no 12.00-18.00.

- Naudu var pārskaitīt uz LSK kontu ar norādi „ziedojums bērniem invalīdiem”, konta Nr. LV68UNLA0050007139312!

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ