Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-12-2017

9. decembrī iemirdzējās pilsētas svētku egle (VIDEO)


Pienāk gada noslēgums, brīdis, kad ikviens vēlas piedzīvot brīnumu, kas atnestu prieku, patīkamas emocijas un sirdssiltumu. Katrs no mums kaut reizi ir cerējis to ieraudzīt, jo īpaši Ziemassvētku laikā.

Sestdienas pēcpusdiena pulcēja Vienības laukumā simtiem pilsētnieku, kuri atnāca ar cerību ieraudzīt, kā iedegsies lielākais un skaistākais Ziemassvētku un jaunā gada simbols – pilsētas egle. Šogad to rotā ne tikai daudzkrāsainas sniegpārsliņas, bet arī muzikālās notis, jo visi taču gaida ,,Skanīgos Ziemassvētkus”!

Šī bija tā diena, kad atkal durvis vēra vaļā bērnu gaidītais Rūķu namiņš. Šogad šīs pasaku mājiņas viesus gaida pārsteigumi. Rūķīšiem ir pievienojušie Sniegavīri – muzikanti, kuri ar mūzikas instrumentu palīdzību arī ieskandina gaidāmos svētkus.

Līdz plkst. 16. jau darbojās dzīnieku sēta, kuras iemītnieki ar savu klātbūtni priecēja mazos daugavpiliešus un pilsētas viesus.

Daugavpils teātra aktieri bija iejutušies pasaku varoņu lomās. Tā bija ausainā patruļa, kura devās apkārt zemeslodei, lai apskatītos, kā citās valstīs un zemēs sagaida Ziemassvētkus. Jautrie Džeks un Džesika kopā ar svētku dalībniekiem dejoja šo zemeslodes vietu dejas, veica tradicionālos Ziemassvētku uzdevumus. Viens no konkursa uzvarētājiem kā balvu saņēma  biļeti uz teātra izrādi ,,Čipolīno”.

Gan egles, gan pilsētas rotājumos visi ir ievērojuši muzikālos elementus. Šogad laukumā mītošie sniegavīri arī ir muzikanti. Pilsētniekus gaida vēl daudzi pārsteigumi, kuri radīs šo īpašo skanīgo Ziemassvētku noskaņojumu.

Sanākušie bērni ar sajūsmu sagaidīja Salatēti, kurš ieradās uz svētku egles iedegšanu. Viņš visiem palīdzēja saukt  svētku sveicienu ,,Priecīgus Ziemassvētkus!” dažādās valodās un, skaitot ,,Desmit, deviņi, astoņi…” uz saukli ,,viens” iemirdzējās egle un brīnišķīgais eņģelis egles galotnē savā taurē ieskandināja skaisto brīnuma gaidīšanas laiku. Svētku iluminācijas un daudzkrāsainais salūts visos radīja pārliecību ,- brīnumu laiks ir sācies!

Pēc svētku egles iedegšanas visi devās uz slidotavu, kur Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādes mazie rūķi – daiļslidotāji rādīja savu meistarklasi.

Ziemassvētku gaidīšanas un pasākumu laiks ir sācies. Piedzīvojumu un iespaidu būs daudz!

Pasākumu programmu var apskatīt portālā daugavpils.lv




Atpakaļ