Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-12-2017

Aizpilsētas parkā būs gaišāk (VIDEO)


Aizpilsētas parks piekļaujas Gubiščes ezeram un caur to ir tuvākais ceļš no Ķīmiķu mikrorajonu uz Apavu kombināta rajonu.

Šeit ir māmiņu iemīļota pastaigu vieta, suņu īpašnieki ved pastaigā savus mīluļus. Diennakts tumšajā laikā parks ir tukšs, jo gaismas sistēma, kura tika izveidota padomju laikā, nedarbojas.

Speciālisti skaidroja – apgaismojuma nav, tāpēc ka divu skolu rekonstrukcijas laikā, veicot zemes darbus, tika bojātas pazemes elektriskās komunikācijas.

,,Labiekārtošana – D” jaunā vadība, kura apkalpo pilsētas apgaismojuma elektrotīklus, nolēma problēmu atrisināt.

Pašlaik uzņēmuma darbinieki pārbauda gaismekļus, veic spuldžu nomaiņu. Kā parka apgaismojuma problēmas pagaidu risinājums var būt gaisa elektrolīnijas, kuru uzstādīšanai nav nepieciešami ilgstoši darbi.

Līdz nākošā gada maijam būs gatavs Aizpilsētas parka pilnas rekonstrukcijas projekts.

Tiek plānots ierīkot jaunus celiņus un soliņus, laukumu ar skatu uz ezeru, tiks ierīkota jauna elektroinstalācija ar mūsdienīgiem energotaupīgiem gaismekļiem.

Darba pietiks arī dendrologiem, kuri veiks pilnu koku inventarizāciju, jo daudziem no tiem ir jau vairāk nekā 100 gadi.

Sola rūpīgi apieties ar vēsturiskajiem artifaktiem, kurus, iespējams, uzies zemes darbu veikšanas laikā, jo šeit kādreiz bija ebreju kapi.

Šī projekta realizācija radīs pilsētā vēl vienu iekoptu zaļo atpūtas vietu. Bet pagaidām uzņēmuma ,,Labiekārtošana – D” darbinieki operatīvi risina parka apgaismojuma problēmu. Darbus sola pabeigt līdz svētkiem.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ