Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-12-2017

Konkursa “Ģimenei draudzīga pašvaldība” komisija viesojās Daugavpilī


Konkursa “Ģimenei draudzīga pašvaldība” mērķis ir noteikt labākās pašvaldības, kas nodrošina lielāko atbalstu un daudzveidīgākoss un pieejamākos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem. Konkursa laikā vienlaikus tiek apkopota informācija par pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm, kā arī par ģimenēm draudzīgu publisko un privāto infrastruktūru, uzlabojot informācijas pieejamību. Konkursu organizē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Vērtēšanas komisija sastāv no 11 komisijas locekļiem. Konkursa vērtēšanas komisijas sastāvā ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), Labklājības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, SIA “Mammām un tētiem”, SIA “Lietišķās kreativitātes grupa” (“Māmiņu klubs”), biedrības “Babyroom”, biedrības “Nākotnes fonds”, sadarbības platformas “Demogrāfisko lietu centrs” (Pārresoru koordinācijas centrs) pārstāvji.

Konkursam ir divas kārtas. Pirmajā kārtā Sekretariāts veica aprēķinus četrās daļās – administratīvie dati, dzimstības rādītāji, ģimeņu vērtējums un pašvaldību līdzdalība konkursa informatīvajā kampaņā. Balstoties uz pašvaldību iesniegtajiem datiem un iedzīvotāju balsojumu, dalībai konkursa otrajā – fināla kārtā tika izvirzītas deviņas pašvaldības: republikas nozīmes pilsētu grupā: Daugavpils, Jelgavas un Ventspils pilsētu pašvaldības; reģionālas nozīmes attīstības centru grupā: Gulbenes, Siguldas un Tukuma novadu pašvaldības; novadu pašvaldību grupā: Babītes, Olaines un Ozolnieku novadu pašvaldības.

4.decembrī Daugavpilī viesojās konkursa vērtēšanas komisija, lai klātienē pārliecinātos, ko Daugavpils pašvaldība dara, lai veidotu pilsētu par ģimenēm draudzīgu un pievilcīgu. Tikšanās notika Profesionālās izglītības kompetences centrā “Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolā “Saules skola””, kur komisijai bija iespēja iepazīties ar Daugavpils izdarīto, īstenošanā esošo un plānoto, lai pašvaldība būtu maksimāli draudzīga ģimenēm. Tikšanās laikā bija iespēja uzdot interesējošos un precizējošos jautājumus Daugavpils pašvaldības speciālistiem, kas tieši strādā ar šiem jautājumiem. Diskusijas laikā radās jaunas idejas darba uzlabošanai šajā jomā. Pēc tikšanās, kā ģimenei draudzīgākās vietas Daugavpilī tika apmeklēti Daugavpils bērnu veselības centrs un zinātkāres centrs “ZINOO Daugavpils”.

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti 14. decembrī, Rīgā svinīga pasākuma laikā. Pasākumā tiks nosaukta gada ģimenei draudzīgākā pašvaldība, uzvarētājas katrā pašvaldību grupā, kā arī īpašās nominācijas, piemēram, par ieguldījumiem infrastruktūrā, par materiālo atbalstu, par lielāko jaundzimušo pieaugumu, par lielāko atbalstu daudzbērnu ģimenēm. Papildus VARAM balvām, kāda no tām četrām pašvaldībām, kas tiks atzītas par ģimenei draudzīgākajām, un kuras iedzīvotāju – balsotāju īpatsvars bija lielākais pret kopējo pašvaldības iedzīvotāju skaitu, iegūs jaunu rotaļu laukumu, ko dāvinās SIA “Jūrmalas Mežaparki”. Pašvaldībai būs tikai jāpiemeklē bērniem droša un piemērota vide rotaļu laukuma ierīkošanai. Tāpat tiks pasniegtas konkursa atbalstītāju mobilo sakaru operatora  laimīgām ģimenēm Amigo, SIA “Rimi Latvia”, SIA “ZAAO” balvas.

Sekot līdzi jaunumiem un iegūt ģimenēm svarīgu informāciju par savu pašvaldību piedāvāto varat interneta vietnē www.vietagimenei.lv

 

Informāciju apkopoja J.Ūzuliņa

Jolanta.uzulina@daugavpils.lv




Atpakaļ