Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-11-2017

Daugavpils pārstāvji piedalījās kara vēstures rekonstrukcijas festivālā „Berezina-2017”


Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras un Daugavpils vēsturiskās rekonstrukcijas kluba pārstāvji 25. novembrī devās uz Baltkrieviju, lai piedalītos kara vēstures rekonstrukcijas klubu festivālā „Berezina-2017” un vērotu Napoleona  armijas 1812. gada atkāpšanās dramatiskākā momenta rekonstrukciju.

Šogad festivāls bija veltīts 205. gadadienai, kopš vēsturiskās cīņās. Brauciena mērķis bija  piedalīties vēsturiskās rekonstrukcijas festivālā, iegūt jaunu pieredzi vēstures rekonstrukcijas festivālu organizēšanā, nodibināt jaunus kontaktus ar vēsturisko formastērpu izgatavotājiem un kara vēstures rekonstrukcijas klubiem – potenciālajiem Daugavpils kara vēstures rekonstrukcijas festivāla „Dinburg 1812” dalībniekiem.

25. novembrī brauciena dalībnieki tikās ar festivāla organizētājiem – kara vēstures rekonstrukcijas klubu „Minskas kājnieku pulks” un vairāku citu klubu vadītājiem, lai apmainītos ar rekonstrukcijas festivālu rīkošanas pieredzi. Tikšanās gaitā tika pārrunātas sadarbības iespējas ar citiem festivāliem, apspriests ar ko “Dinaburg 1812” izceļas citu starpā un iespējamos festivāla attīstības scenārijus. Tika skartas arī citas tēmas- pirotehnikas izmantošana, vēsturisko formastērpu izgatavošana. Daugavpils pārstāvji apmeklēja arī vietējo novadpētniecības muzeju, kurā izstādīta ekspozīcija ar unikāliem eksponātiem no 1812. gada notikumiem.

26. novembrī Daugavpils pārstāvji piedalījās kaujas rekonstrukcijā, kurā bija pārstāvēti gandrīz 500 dalībnieki no vairākām valstīm, tai skaitā arī no Latvijas. Daugavpils delegācija nostiprināja kontaktus ar klubiem: Minskas kājnieku pulks, Vitebskas kājnieku pulks, Lielās franču armijas 5. kirasieru pulks u.c.

Nodibinātie kontakti un iegūtā pieredze tiks izmantota rīkojot nākamo „Dinaburg 1812” festivālu Daugavpils cietoksnī, kā arī sekmēs zināšanu papildināšanu, lai veicinātu Daugavpils vēstures rekonstrukcijas kluba attīstību.

Foto: Andrejs Grigorjevs

 

Informāciju sagatavoja:

Māris Grunskis

DPP Tūrisma attīstības un informācijas aģentūra, Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra vecākais klientu apkalpošanas speciālists




Atpakaļ