Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-11-2017

Pasākumā par godu Latvijas Republikas proklamēšanai pasniegti pašvaldības apbalvojumi (VIDEO)


Daugavpils pilsēta kopā ar visu valsti ir nosvinējusi Latvijas Republikas Proklamēšanas dienu. 18. novembra svētki pulcēja Vienības laukumā gan pilsētniekus, gan Daugavpils viesus. Uzrunājot klātesošos, pilsētas mērs Rihards Eigims , ka viss, ko mēs darām savā labā, mīlot savu zemi, mēs darām arī valsts labā.

Ievērojot tradīciju, par godu šiem svētkiem pašvaldība godina tos, kuri ir devuši lielu ieguldījumu pilsētas attīstībā. Deviņiem cilvēkiem  pasniegti Goda raksti un citi apbalvojumi. Kopš 2010. gada Daugavpils pilsētas dome piešķir GADA BALVU dažādās nominācijās. Šogad laureāti tika sveikti četrās nominācijās - VESELĪBAS AIZSARDZĪBA UN SOCIĀLĀ APRŪPE, SPORTS, TAUTSAIMNIECĪBA, SABIEDRISKĀ DARBĪBA.

Ne katrs cilvēks ir gatavs upurēt sevi un kļūt par audžumammu. Mūsu pilsētas viena no pirmajām audžuģimenēm veidojās 2005. gadā. Tā ir Antoņinas Priedītes ģimene, kuru aprūpē un aizgādībā ir nu jau divdesmitais audžubērns. Antoņina ir enerģiska, aktīva un dzīvespriecīga.

Daugavpils sportists Andžejs Ļebedevs centīgi pārstāv savu pilsētu un Latviju starptautiskajās sacensībās spīdvejā, ar to popularizējot gan Daugavpili, gan valsti.

Pilsētā sekmīgi un ar panākumiem strādā SIA ,,LDZ Ritošā sastāva serviss”, kura neto apgrozījums 2017. gada 8 mēnešos ir vairāk nekā 26 milj.eiro. Šajā gadā uzņēmumā strādā 862 darbinieki.

Biedrības ,,Atmiņu lāde” dibinātāja un vadītāja Irēna Voitāne organize teatrālus pasākumus, praktiskas nodarbes par 19., 20.gs.modi. 2017. gadā izveidoja ekspozīciju, kas veltīta Latvijas laikam Daugavpils cietoksnī. Šogad pēc viņas iniciatīvas cietoksnī tika organizēts Zāļu tirgus.

Patriotiskie pasākumi, kas noritēja nedēļas garumā, gūst arvien lielāku popularitāti un pulcē arvien lielāku dalībnieku skaitu. Koncerti, izstādes un citi masu pasākumi noslēdzās ar grandiozu uguņošanu Daugavmalā.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ