Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-11-2017

Daugavpils muzejā norit sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcija (VIDEO)


Valsts svētku priekšvakarā Daugavpils ir ietērpta svinīgā sarkanbaltsarkanā tērpā. Svētku atmosfēra šodien valdīja arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, kur jau piekto gadu pēc kārtas tiek rīkota valsts karoga krāsu lentīšu locīšanas akcija. Pirmie savu ieguldījumu kopīgajos svētkos nolēma sniegt bērnudārzu audzēkņi un pirmklasnieki.

Ne tik veiklās bērnu rociņas, sekojot instrukcijām, locīja lentītes un sasprauda tās ar kniepadatām. Katrs saņēma šādu svētku nozīmīti. Muzejā uzskata, ka patriotismu un mīlestību pret savu valsti ir jāaudzina jau kopš bērnības ar šādu vienkāršu darbiņu palīdzību, vienlaikus bērniem saprotamā veidā stāstot par valsts vēsturi.

Šī akcija nav vienīgais svētku pasākums muzejā. Novembrī tiks atklātas divas jaunas izstādes. Viena no tām – ceļojošā izstāde – ir veltīta mūsu slavenajiem novadniekiem, bet otra – mākslas izstāde, kur būs apskatāmi Valdas Mežbārdes darbi.

Jānorāda, ka ceļojošo izstādi „Mūsu novadnieki” pēc iepriekšēja pieraksta pilsētas izglītības un kultūras iestādes var izvietot arī savās telpās.

Jāpiemin vēl viens svarīgs pasākums, kuru ir vērts apmeklēt. Muzejs jau piekto gadu pēc kārtas organizē Lāčplēša dienai veltīto lāpu gājienu. Šis pasākums jau ir kļuvis populārs daugavpiliešu un pilsētas viesu vidū. Saskaņā ar prognozēm šogad tas būs tikpat labi apmeklēts un gaišs.

Savas dvēseles gaismas un siltuma daļiņu katrs var iznest cauri pilsētai un atstāt to Vienības laukumā. Lai tūkstošiem mazo uguntiņu kļūst par  iedzīvotāju vienotības simbolu. Lai lāpu gājiens vieno pilsētniekus svētku priekšvakarā, kad mēs visi kopā teiksim: daudz laimes dzimšanas dienā, Latvija!




Atpakaļ