Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

13-11-2017

Seminārs “Maziem mirkļiem ir liela nozīme” 15. novembrī


Maziem mirkļiem ir liela nozīme” ir Labklājības ministrijas iniciatīva bērniem un vecākiem visā Latvijā, kas motivē ģimenes pavadīt kopīgo laiku kvalitatīvi.

Iniciatīvas ietvaros divu mēnešu garumā tiek veikta pastiprināta vērtību kampaņa, kuras mērķis ir skaidrot un parādīt kvalitatīva laika pavadīšanas iespējas, kā arī pozitīvo ietekmi, kas sekmē veselīgas personības veidošanos un ģimenes kopības stiprināšanu.

Iniciatīva ir balstīta uz jaunākajiem psiholoģijas un vērtību pētījumiem. Apzinoties vecāku aizņemtību un dzīves steidzību, kampaņas centrālais vēstījums runā par reālām izmaiņām, kuras ir spējīga veikt katra ģimene, kvalitatīvi pavadot kopā 15-20 minūtes dienā.

Kampaņas ietvaros daudzās Latvijas pašvaldībās tiks rīkoti semināri vecākiem, izdots elektronisks 1 000 ideju krājums kvalitatīvai laika pavadīšanai kopā, apbalvotas Latvijas stiprākās ģimenes, kuras ar savu piemēru iedvesmo līdzcilvēkus, kā arī veiktas citas aktivitātes.

Deviņās Latvijas pašvaldībās tiks organizēti mini semināri, kurus vadīs 3 meitu tēvs Armands Simsons un psiholoģe Kristīne Balode. 

Scenārijs:

1. daļa: neliela tehniska informācija, par to, kādas ir vecāku tiesības, kas viņiem pienākas (brīva diena 1. septembrī u.tml. noderīga info).

2. daļa: mini semināru vadītāji stāsta praktisku info un idejas, kā kvalitatīvi pavadīt laiku ar saviem bērniem. 

3. daļa: diskusijas un jautājumi.

4. daļa: piecu pašvaldības izvēlētu ģimeņu apbalvošana.

Daugavpilī seminārs notiks 15.11.2017. no plkst. 15.00 līdz 16.30.     

 




Atpakaļ