Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-10-2017

Latgales Centrālā bibliotēka nosvinēja savu 80. jubileju (VIDEO)


21. gadsimtā Latgales Centrālā bibliotēka ienāca kā mūsdienīga, daudzfunkcionāla kultūras un izglītības iestāde ar uzticamu lasītāju loku, atsaucīgu personālu, plašu grāmatu krājumu, atjaunotām, funkcionālām telpām vēsturiskajā Vienības namā, kā arī sešām filiālēm dažādos pilsētas mikrorajonos.

Šī nedēļa zīmīga Daugavpils kultūras dzīvē ar skaistu jubileju – bibliotēkai 80.

23. oktobrī Latgales Centrālās bibliotēkas Nozaru literatūras sektorā notika virtuālās izstādes “Latgales Centrālajai bibliotēkai – 80” prezentācija. Virtuālā izstāde tapa gada laikā ilgstoša izpētes darba rezultātā.

Jubilejas nedēļas laikā bija radoša tikšanās ar Daugavpils literātiem, aktīvāko lasītāju apbalvošanas ceremonija, tikšanās ar bibliotēkas bijušajiem darbiniekiem un sadarbības partneriem.

26. oktobrī Daugavpilī viesojās latviešu rakstniece Nora Ikstena. Viņas ierašanās bija brīnišķīga dāvana gan bibliotēkai, gan arī Daugavpilij.  Rakstniece iepazīstināja tikšanās dalībniekus ar savu romānu “Mātes piens”. Tas ir iznācis pirms dažiem gadiem apgāda “Dienas Grāmata” vēstures romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts”. Romāns tika nominēts Latvijas Literatūras gada balvai, tulkots krievu un angļu valodā.

Jubilejas nedēļas pasākumu cikls noslēdzas 27. oktobrī.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ