Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-10-2017

Rudens brīvdienās sporta bāzē ,,Dzintariņš” darbojas jaunsargi (VIDEO)


Rudens brīvdienu laikā Stropu sporta bāze ,,Dzintariņš” aktīvi dzīvo. Tās ērtā atrašanās vieta un infrastruktūra patīk Latgales reģiona jaunsargiem, kuri jau ne pirmo reizi šeit rīko savu nometni.

Sporta objekta darbinieki ir ievērojuši, ka jaunsargi ir visdisciplinētākie tā iemītnieki: inventāru nebojā, pēc sevis atstāj sakārtotas istabas un teritoriju. Bet tas ir pašsaprotami – disciplīna šeit ir stingra. Nometnes mērķis -  pēc jaunsargu programmas iegūto zināšanu pielietošana praksē.

,,Dzintariņš” piesaista jaunsargus ne tikai ar ideālo vietu nodarbību organizēšanai, lielo teritoriju, meža masīvu, sporta laukumiem un ielu trenažieriem, bet arī ar ērtām un siltām istabām, mūsdienīgu sadzīves infrastruktūru.

Nometnē rudens brīvdienu laikā apmācības izies 90 jaunsargi no 9 Latgales apakšvienībām no Daugavpils, Daugavpils novada, Krāslavas novada un Jēkabpils.

Nometne ir pieprasīta un jaunatnes interese par jaunsargu kustību aug no gada uz gadu. Jauniešu vecākie audzinātāji – zemessargi – uzskata, ka mīlestības jūtas pret savu dzimto zemi un patriotisms – tās nav abstraktas lietas, to var mācīt tikai ar savu piemēru.

Pirmā nometnes diena radīja sevišķus iespaidus. Tie bija robežsargu dienesta kinologu paraugdemonstrējumi. Nākotnē vēl daudz kā interesanta. Tāpēc iespaidu, kuros dalīties ar klases biedriem, būs pietiekoši.




Atpakaļ