Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-10-2017

Stadionā Esplanādē turpinās rekonstrukciju darbi (VIDEO)


Esplanādes futbola laukumā pilnā sparā notiek rekonstrukcijas darbi.

16. oktobrī Daugavpilī bija ieradušies Latvijas futbola federācijas un Reģionālās attīstības komitejas pārstāvji, lai apsekotu Esplanādes futbola laukumu un novērtētu tur notiekošos darbus.

Pēc tam pilsētas domes Mazajā zālē notika federācijas pārstāvju, Daugavpils Futbola centra un projektētāju pārrunas, kuru laikā tika runāts par projekta 1.jā  kārtā izdarīto.

Uz doto brīdi ir veikta žogu nomaiņa, uzstādīts apgaismojums. Tiek veikta laukuma pamatnes sagatavošana, noņemts vecais elastīgais slānis.

Pēc Futbola federācijas atzinuma, stadiona pilnīga rekonstrukcija šogad nevar būt realizēta laika apstākļu dēļ.

Federācijas pārstāvji  deva rekomendācijas turpmākajam darbam. Papildus kopā ar firmas REM PRO projektētājiem tika izrunāts 2.ajā   kārtā darāmais.

 Tika izskatīti varianti, kādas būs ģērbtuves, ieejas stadionā, skatītāju tribīnes, drošības zonas, TV platformas. Tad arī tiks palielināta apgaismojuma jauda, lai tas atbilstu federācijas prasībām.

Laukuma elastīgā slāņa un zaļā seguma klāšana būs Latvijas Futbola federācijas pārziņā. Stadions būs gatavs treniņu un spēļu organizēšanai nākošā gada aprīlī.

Pēc projekta 2. kārtas pabeigšanas, stadions atbildīs UEFA 2. kategorijas prasībām un šeit varēs rīkot Eiropas līmeņa spēles un jaunatnes izlašu spēles.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa





Atpakaļ