Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

13-10-2017

Domē apsprieda velo satiksmes attīstību Daugavpilī


  Daugavpils teritorijas plānojuma 2019-2031. gadam ietvaros Daugavpils Domē notika  informatīva tikšanās “Par velo satiksmes plānošanu Daugavpilī “.

Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta Pilsētplānošanas nodaļas vadītāja I. Ruskule pastāstīja par esošo situāciju Daugavpilī. Jau ir realizēti daudzi projekti, kas dod iespēju velobraucējiem, piemēram, veloparks Esplanādē, aktīvas atpūtas trase Stropos, ir veloceliņi, kas izbūvēti ielu infrastruktūras modernizācijas ietvaros. Kā piemēru  Ruskules kundze minēja Puškina ielu. Daugavpilī ir 17,5 km visām prasībām atbilstoši veloceliņi. Bet tagad ir jādomā, ko plānosim turpmākajiem 12 gadiem. Jau tiek būvēta Stropu promenāde, plānota arī Daugavas promenādes izbūve.

V. Kozlovska, NVO “ Sniegpulkstenīte” pārstāve, stāstīja par Eiropas mobilitātes nedēļā Daugavpilī gūtām atziņām, par velobraucēju skaitīšanu, par citām aktivitātēm, kas saistītas ar velosipēdu un velobraukšanu. Pilsētā velosipēds kā transporta līdzeklis kļūst arvien populārāks, arī dažādas sporta aktivitātes ir biežāk. Jau 2015. gadā bija izveidota darba grupa, kuras uzdevums bija pētīt situāciju un attīstīt velo infrastruktūru.

Daugavpils novada pašvaldības aģentūras TAKA pārstāvis R. Gradkovskis  prezentēja velomaršrutus Daugavpils novadā un to sasaisti ar pilsētas maršrutiem.

      Uz tikšanos bija aicināti arī speciālisti no Rīgas, kuri praktiski nodarbojas ar velo infrastruktūras izveides plānošanu.  SIA “ Reģionālie projekti” pārstāve  L.Dimitrijeva stāstīja par Velo satiksmes attīstības plānu, kas ir izstrādes stadijā, kura mērķis ir integrēt velo transportu kopējā satiksmē.

        SIA “ IE.LA inženieri” pārstāvis V.Laurs prezentēja velokoncepcijas Latvijā. Viņš ir strādājis ar daudzām pašvaldībām, piedalījies velo koncepciju izstrādē.

Pēc prezentācijām notika diskusija par to, kāds redzējums ir par velo infrastruktūras tālāko attīstību Daugavpilī.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ