Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-10-2017

DAUGAVPILS AINAVU DĀRGUMI


Latvijas simtgades svinību ietvaros VARAM (Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija) un LNB (Latvijas Nacionālās Bibliotēka) ir iecerējuši izveidot interneta portālu, kurā apvienot informāciju par Latvijas labākajām ainavām (foto materiālus, vēsturiskas fotogrāfijas, vēstures aprakstus, iedzīvotāju stāstus u.c.). Lai to īstenotu tika izsludināts projekts-konkurss “Ainavu dārgumi”, kurā piedalās arī Daugavpils pilsēta.

Projekta mērķis ir atrast unikālas, vizuāli augstvērtīgas, kultūrvēsturiski vērtīgas ainavas, pievēršot uzmanību arī tādām vietām, kuras uz doto brīdi nav sakoptas, bet ir un būs sabiedrībai nozīmīgas.

Šobrīd ir noslēgusies projekta pirmā kārta. Dalībai nākamajā kārtā tika atlasītas sešas Daugavpils ainavas: Daugavpils cietokšņa ainava, Baznīcu kalna ainava, Esplanādes purva ainava, Daugavas ainava ar aizsargdambi, Sv. Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcas ainava ar garnizona kapiem, Daugavpils sarkano ķieģeļu arhitektūra.

Projekta “Ainavu dārgumi” otrās kārtas ietvaros  aicinām atbalstīt unikālās un skaistās Latvijas un īpaši - Daugavpils ainavas, balsojot tīmekļa vietnē http://www.ainavudargumi.lv/saraksts/. Balsot var tikai vienu reizi, no katra reģiona izvēloties ne vairāk, ka 10 vienības. Balsošana notiek līdz 2017. gada 15. oktobrim. Balsošanai tiks pieaicināta arī ainavu ekspertu grupa. Pamatojoties uz sabiedrības un ekspertu balsošanas rezultātiem no katra reģiona (Latgales, Kurzemes, Vidzemes, Zemgales, Rīgas) tiks izvēlēti 10 ainavu dārgumi, kuri tiks iekļauti ainavu dārgumu krātuvē (elektroniskajā datu bāzē) “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”.

Plašāka informācija ir pieejama tīmekļa vietnē: http://www.ainavudargumi.lv/




Atpakaļ