Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-10-2017

Atkritumu izvešanas operatora maiņa pagāja bez lieliem pārmetumiem (VIDEO)


Pārejas posms, kas saistīts ar atkritumu izvešanas operatora maiņu, ir nedaudz problemātisks, bet neizbēgams. Šāda veida grūtības pilsētnieki jau bija pārdzīvojuši: visi atceras firmas ,,Clean – R” pārpildītos konteinerus un gružu kaudzes konteineru laukumos. Šī procesa normalizēšana aizņēma vairāk nekā mēnesi.

Pilsētnieki, kuri jau nebrīnās par tāda veida notiekošo, arī šoreiz gaidīja kaut ko līdzīgu, bet atkritumu krīze neiestājās: jaunais operators ,,Dienvidlatgales atkritumu apsaimniekošanas starppašvaldību organizācija”, kura pilsētā strādā no oktobra sākuma, 3 -4 dienu laikā tika galā ar loģistikas organizāciju, jaudu aprēķiniem un izvešanas apjomiem. Tagad sadzīves atkritumus no tiem paredzētajiem laukumiem izved katru dienu. Dotajā brīdī konteineru apjoms uz viena laukuma ir nedaudz lielāks par ieplānoto.

Bet situācija drīz mainīsies: atkarībā no līgumu noslēgšanas ar privātīpašniekiem un juridiskajām personām, atkritumu apjomi konteineru laukumos samazināsies.

Izbraucot trešdien, 4. oktobrī, pa pilsētas mikrorajoniem, mūsu filmēšanas grupa neredzēja pārpildītās atkritumu tvertnes. Šur tur pamanījām lielgabarīta atkritumus, kuri tiek novākti atsevišķi, pēc māju apkalpojošās organizācijas pieteikuma.  Parasti reizi nedēļā, bet pēc nepieciešamības biežāk, tādi atkritumi tiek izvesti uz poligonu.

Atgādinām, ka līdz nākošā gada 1. janvārim tarifs par viena kubikmetra sadzīves atkritumu izvešanu Daugavpilī ir 7 eiro.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ